TATT UT: Karsten Warholm skal prøve å forsvare sin VM-tittel i 2019. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
TATT UT: Karsten Warholm skal prøve å forsvare sin VM-tittel i 2019. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpixVis mer

Landslaget i friidrett

Disse er tatt ut til landslaget i friidrett

Warholm og tre blad Ingebrigtsen er selvfølgelig med.

Norges Friidrettsforbund øker antall utøvere fra ti til 15 i elitelaget til Tokyo.

Toppidrettssjef Erlend Slokvik beholder de samme ti utøverne i Team Tokyo som sist sesong, og utvider troppen med fem utøvere.

- Dette med bakgrunn i at det er et langsiktig prosjekt mot OL 2020, samtidig som vi har flere nye utøvere på teamet som har prestert meget godt i år og som fortjener plassen. Det langsiktige målet er tre medaljer i OL, og på veien dit blir VM 2019 er svært viktig mål. Ambisjonene til teamet har ikke blitt mindre etter årets suksess i EM, sier Slokvik.

De femten som er tatt ut til Team Tokyo er:

Sigrid Borge (Osterøy), Karoline Bjerkeli Grøvdal (Tjalve), Sondre Guttormsen (Ski), Håvard Haukenes (Norna-Salhus), Eivind Henriksen (Tjalve), Hedda Hynne (Strindheim), Henrik Ingebrigtsen (Sandnes), Jakob Ingebrigtsen (Sandnes), Filip Ingebrigtsen (Sandnes), Amalie Iuel (Tyrving), Sondre Nordstad Moen (SK Vidar), Isabelle Pedersen (IL BUL), Martin Roe (IL Fri), Sven Martin Skagestad (Norna-Salhus), Karsten Warholm (Dimna).

Team Paris:

I tillegg er det tatt ut en utøvergruppe på nivå under elitegruppen, Team Paris. Dette teamet er redusert med fem utøvere, tilsvarende økningen i Team Tokyo.

- Utøverne i dette teamet har også OL som sitt hovedmål, og på veien dit er deltakelse i VM 2019 et viktig delmål, sier Slokvik.

Ola Stunes Isene (Sturla), Tom Erling Kårbø (Stord IL), Jonathan Quarcoo (FIK Orion), Marcus Thomsen (IK Tjalve).