Høydehusdebatten

Disse får bruke «høydehus»

En arbeidsgruppe i Norges idrettsforbund mener at det bare er eliteutøvere som får bruke simulert høyde i Norge.

AKTUELL: Therese Johaug. Foto: Carina Johansen / NTB
AKTUELL: Therese Johaug. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): I mai gikk Idrettstinget inn for å oppheve det særnorske forbudet mot bruk av simulert høydetrening (populært kalt høydehus).

Siden den gang har en arbeidsgruppe jobbet med retningslinjene og har utarbeidet en plan for hvordan simulert høydebruk og liknende utstyr kan tas i bruk av norske utøvere.

Torsdag la gruppen fram sin plan på Ullevaal, og der foreslår de at bruk av simulert høyde bare skal gjelde for utøvere som befinner seg på et svært høyt nivå.

- I henhold til anbefalingene som vi nå foreslår så er det utøvere på et høyt nivå som har prestert på et høyt internasjonalt nivå over tid som vil kunne ha nytte av og bruke simulert høyde, sier visepresident i Norges idrettsforbund, Vibecke Sørensen, til Dagbladet.

- Hva legger du i utøvere på høyt nivå?

- Det er utøvere som er aktuelle for OL, Paralympics, seniormesterskap som VM og EM og andre seniormesterskap på høyt internasjonalt nivå.

- Hvem bestemmer hvem som er på det nivået?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.