MÜNCHEN SA NEI: Veien til et nytt vinter-OL ble litt enklere da disse herrene fra Tyskland fikk nei i en folkeavstemning om Münchens OL-søknad. Foto: EPA / PETER KNEFFEL / NTB SCANPIX
MÜNCHEN SA NEI: Veien til et nytt vinter-OL ble litt enklere da disse herrene fra Tyskland fikk nei i en folkeavstemning om Münchens OL-søknad. Foto: EPA / PETER KNEFFEL / NTB SCANPIXVis mer

Disse fem byene kjemper med Oslo om 2022-OL

Søkerfristen gikk ut i natt.

Oslo og fem andre byer er på den endelige søkerlisten til å arrangere vinter-OL i 2022. IOK er glad for den store interessen.

De seks endelige kandidatene ble bekreftet av Den internasjonale olympiske komité (IOK) etter at søkerfristen gikk ut natt til fredag.

Siden Münchens innbyggere nylig stemte nei til en OL-søknad, er følgende seks byer med i dragkampen: Almaty (Kasakhstan), Beijing (Kina), Krakow (Polen), Lviv (Ukraina), Oslo og Stockholm (Sverige).

Det er dobbelt så mange søkere enn til vinterlekene i 2018, som skal arrangeres i sørkoreanske Pyeongchang.

- Jeg er henrykt over at seks byer vil arrangere vinter-OL i 2022. Søkerbyene og deres supportere forstår godt hvilke fordeler det kan gi å være vertskap for lekene og hvilket ettermæle de kan gi til en region, sier IOK-president Thomas Bach i en pressemelding.

Tildeling til 2022-lekene er nå inne sin første fase. I juli neste år skal IOK-styret velge hvilke byer som går videre i prosessen. Det endelige valget av arrangørby skjer 31. juli 2015.

(NTB)