Paralympics, svaksynte:

Disse fire paralympics-gutta løp fortere enn alle i OL-finalen

Imponerende 1500 meter.

STERK 1500: Algeries Abdellatif Baka spurtslo Tamiru Demisse fra Etiopia i kampen om gullet, men de fire første i løpet hadde alle bedre tid enn gullvinneren i OL. Foto: NTB Scanpix/Bob Martin
STERK 1500: Algeries Abdellatif Baka spurtslo Tamiru Demisse fra Etiopia i kampen om gullet, men de fire første i løpet hadde alle bedre tid enn gullvinneren i OL. Foto: NTB Scanpix/Bob Martin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Abdellatif Baka tok gull på 1500 meter i paralympics søndag, men det var ikke bare han som hadde grunn til å være fornøyd med innsatsen.

Tiden hans, 3.48,29, og tiden til de tre neste på resultatlista, var nemlig alle bedre enn gulltiden på 1500 meter i «vanlig»OL, Matthew Centrowitz' 3.50 blank.

To års arbeid

Algeriske Baka, sølvvinner Tamiru Demisse fra Etiopia, kenyanske Henry Kirwa som tok bronsen, samt Bakas fjerdeplasserte bror Fouad, konkurrerer i T13-klassen, for utøvere med synsbegrensninger.

Bakas tid var ny verdensrekord i klassen.

- Det var ikke lett å ta dette gullet. Jeg har jobbet i to år uten stopp, og det har vært veldig hardt, sier algerieren, ifølge Washington Post.

Taktisk løp

Det må nevnes her at 1500-finalen i OL ble et løp preget av Matthew Centrowitz' taktikk, da amerikaneren tok tet og bevisst satte ned tempoet i løpet.

- Det liknet nesten på juniorløping, det var mer enn sakte, sa britiske Charlie Grice etterpå.

Han ble nummer 12.

Overrasket

Vinnertiden i OL var over ti sekunder svakere enn den Ronald Kwemoi vant på i semifinalen, der blant andre norske Henrik Ingebrigtsen ble slått ut.

Centrowitz tok USAs første gull på distansen siden OL i London i 1908, ifølge NTB.

- Det er ingenting som kan måle seg med dette. Det kan ikke sammenlignes med noe annet jeg har vunnet i livet mitt, sa Centrowitz, som har sølv og bronse fra VM på distansen, men ingen tidligere OL-medaljer.

- Da jeg løp seiersrunden min, ropte jeg til alle jeg kjente: «tuller du med meg?», forklarte han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer