Tour de Ski

Disse går Tour de Ski for Norge

Troppen klar i dag. 

EN VANT VINNER: Martin Johnsrud Sundby har to seire i Tour de Ski. Her fra fjorårets suverene seier på toppen av monsterbakken Alpe Cermis. <br>Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
EN VANT VINNER: Martin Johnsrud Sundby har to seire i Tour de Ski. Her fra fjorårets suverene seier på toppen av monsterbakken Alpe Cermis.
Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): I dag ble den norske troppen til årets Tour de Ski presentert i Norges Skiforbunds lokaler på Ullevaal stadion.

- Det har vært en veldig, veldig bra forsesong. Stort sett er det det i World Cup som er grunn for uttaket. De løpene i Tour de Ski er viktig foran VM, men ikke avgjørende, sa Vidar Løfshus på pressekonferansen.

Det har lenge vært usikkert om Petter Northug ville bli tatt ut. Og selv om han nå er på lista blant nordmennene som stiller til start i Tour de Ski, er det ikke sikkert at han stiller. Han er fortsatt ikke i full trening.

Skulle han måtte kaste inn håndkleet, er det første gang han ikke stiller til start i touren i sin begivenhetsrike karriere.

- Petter har ikke vært seg selv fysisk, treningsmessig eller formmessig den siste tiden, og han er i tenkeboksen fortsatt. Han håper selv at han skal få noen svar i løpet av denne uka, men det begynner å haste, sa landslagssjef Vidar Løfshus tirsdag.

Følgende løpere skal gå Tour de Ski for Norge:

Maiken Caspersen Falla
Ragnhild Haga
Kathrine Harsem
Kari Øyre Slind
Silje Øyre Slind
Heidi Weng
Lotta U. Weng
Ingvild Flugstad Østberg

Martin Johnsrud Sundby
Emil Iversen
Hans Christer Holund
Finn Hågen Krogh
Simen H. Krüger
Petter Northug
Niklas Dyrhaug
Didrik Tønseth

Den 11. utgaven av det tradisjonsrike rennet starter i år på nyttårsaften i sveitsiske Val Müstair. Så går ferden videre til Tyskland og Oberstdorf, før turen legges til Italia og Toblach.

Løperne reiser til Tour de Ski 26. og 29. desember, men noen befinner seg der allerede.

Som vanlig avsluttes touren i Val di Fiemme med jaktstarten opp alpinbakken der den 8. januar.