Håndball-EM for kvinner:

Disse gir deg håndball-EM på Viasat og TV 3

Starter 4. desember.

VIASAT-LAGET: Håndball-EM for kvinner vises på Viasat og TV 3. Her er programledere, eksperter og kommentatorer: Christian Ramberg, Geir Oustorp, Isabel Blanco, Daniel Høglund og Frode Kyvåg. Foto: Øystein Klock / Viasat
VIASAT-LAGET: Håndball-EM for kvinner vises på Viasat og TV 3. Her er programledere, eksperter og kommentatorer: Christian Ramberg, Geir Oustorp, Isabel Blanco, Daniel Høglund og Frode Kyvåg. Foto: Øystein Klock / ViasatVis mer

(Dagbladet): Håndball-EM for kvinner starter om ei drøy uke - søndag 4. desember. Norges første kamp er mot Romania mandag 5. desember.

Det er TV 3 og Viasat 4 som sender kampene fra årets mesterskap.

Daniel Høglund og Geir Oustorp er hovedkommentatorpar og tar seg av Norges gruppe. Frode Scheie og Gunnar Pettersen kommenterer andre puljer.

Dette er TV 3s håndball-team:

Programleder: Christian Ramberg

Christian Ramberg har lang fartstid i programlederstolen og ledet EM-sendingene til TV3 i januar. Han er fast i programlederrollen for UEFA Champions League-sendingene på Viasat 4 og Viasat Fotball. Ramberg har jobbet som journalist innen TV og radio gjennom hele yrkeskarrieren og dekker også Super Bowl fra indrebane, samt leder Viasats boksesendinger.

Ekspert: Frode Kyvåg

Frode Kyvåg ble en del av Viasats håndballag høsten 2014, i rollen som ekspertkommentator. Han har lang fartstid innen idretten, blant annet skøyter, fotball og håndball, men er nok mest kjent for sitt store engasjement knyttet til Norway Cup og som trener for Bækkelaget.

Ekspert: Isabel Blanco

Isabel Blanco er tidligere landslagspiller med stor internasjonal erfaring både fra mesterskap med Norge, dansk håndball og Champions League med Larvik. Strekspilleren har to EM-gull, seriesølv og bronse fra Danmark og NM, serien og sluttspillmester med Larvik. Dessuten ble hun kåret til årets lagspiller i Danmark i 2005.

Kommentator: Daniel Høglund

Daniel Høglund var hovedkommentator under håndball-EM for herrer i januar, og vil også være hovedkommentator gjennom mesterskapet i desember. Daniel kommenterer ukentlig håndball på internasjonalt nivå, der han følger de norske lagene i EHF Champions League. Den tidligere P4-profilen har viet store deler av sitt yrkeslange liv til sport der han har dekket håndballmesterskap, både EM og VM, samt større idrettsbegivenheter, og jobber også fast som kommentator på UEFA Champions League.

Ekspertkommentator: Geir Oustorp

Geir Oustorp er tidligere landslagsspiller og er nå blant landets beste håndballtrenere. Han har denne høsten ledet Glassverket, som levert gode kamper i sin aller første sesong i Champions League. Tidligere har han trent klubber som Drammen og Byåsen.

Dette er sendeskjemaet for gruppespillet (kampstart i parentes):

4/12: Sverige – Spania (Viasat 4) 18.00, Frankrike – Polen (Viasat 4) 20.45.

5/12: Russland – Kroatia (TV3) 18.30, Norge – Romania (TV3) 20.45, Montenegro – Danmark (Viasat 4) 20.45.

6/12: Spania – Serbia (Viasat 4) 18.30, Slovenia – Sverige (TV3) 20.45.

7/12: Romania – Russland (TV3) 18.30, Kroatia – Norge (TV3) 20.45, Danmark – Ungarn (Viasat 4) 20.45.

8/12: Spania – Slovenia (Viasat 4) 18.30, Sverige – Serbia (Viasat 4) 20.45.

9/12: Romania – Kroatia (TV3) 18.30, Norge – Russland (TV3) 20.45, Danmark – Tsjekkia (Viasat 4) 20.45.