Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Disse gutta forsto lite etter den sensasjonelle bronsen: - Vi har ikke ord

Canada overrasket alle.

VMS STØRSTE OVERRASKELSE: Disse fire sikret en helt sensasjonell VM-bronse for Canada på stafetten i ettermiddag. F.v.: Christian Gow, Nathan Smith, Scott Gow og Brendan Green. Foto: AFP / JONATHAN NACKSTRAND / NTB Scanpix
VMS STØRSTE OVERRASKELSE: Disse fire sikret en helt sensasjonell VM-bronse for Canada på stafetten i ettermiddag. F.v.: Christian Gow, Nathan Smith, Scott Gow og Brendan Green. Foto: AFP / JONATHAN NACKSTRAND / NTB Scanpix Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): De norske skiskyttergutta vant et etterlengtet gull i årets VM da det ble gull på stafetten i ettermiddag. Samtidig er det langt fra overraskende at Tyskland tok sølvet i Kollen.

Det som derimot er overraskende er at Canada tok bronse.

De canadiske gutta gikk omtrent 100 prosent av det de er gode for alle sammen, og hadde faktisk full kontroll på bronsen. Mer forventede medaljekandidater som Frankrike, Russland og Tsjekkia var ikke i nærheten av å true sensasjonen fra Nord-Amerika.

- Alt er mulig Det sier vel det aller meste at Christian Gow, Nathan Smith, Scott Gow og Brendan Green ligger som henholdsvis nummer 85, 24, 66 og 54 i verdenscupen sammenlagt (!).

Folk i Holmenkollen trodde knapt det de så på nasjonalarenaen. Det vel egentlig ikke de canadiske gutta selv, heller.

- Dette er helt fantastisk. Hele laget ga alt. Det harde arbeidet vi har lagt ned gjør at dette føles helt utrolig deilig. Vi har trent sammen i Canmore de siste årene og kjenner hverandre ut og inn. Dette viser at alt er mulig på stafett, men vi har ikke ord når det gjelder resultatet. Det viser vel egentlig bare at alt er mulig, sier ankermann Brendan Green.

- Ingen forventninger Scott Gow innrømmer at han nærmest måtte klype seg i armen underveis.

- Jeg hadde egentlig ingen forventninger på forhånd. Å ligge i en sånn posisjon underveis er noe helt nytt for oss. Jeg ville bare forsøke å henge på de andre og gå mitt eget løp. Publikum var skikkelig høylytte. De heiet på Johannes (Thingnes Bø) og jeg prøvde å ta til meg energien fra dem mest mulig, selv om jeg visste at de ikke nødvendigvis heiet på meg, sier han med et smil.

Nathan Smith, som tok et sensasjonelt VM-sølv i fjor, mener stafettbronsen smaker enda bedre.

- Jeg kan godt sammenlikne denne medaljen med sølvet i fjor. Begge er overraskende, men dette er enda deiligere. Vi har trent sammen to ganger hver dag i mange år. Dette er virkelig en lagseier for oss, sier han.

• De canadiske gutta brukte bare fem ekstraskudd i ettermiddag. Ingen lag brukte færre.