Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Disse gutta har såvidt begynt å sanke titler

Skal man tro sjefen deres.

VERDENS BESTE LAG: Bayern München-spillerne feirer tittelen som verdens beste klubblag etter å ha slått Raja Casablanca 2-0 lørdag. Foto: AFP / FADEL SENNA / NTB Scanpix
VERDENS BESTE LAG: Bayern München-spillerne feirer tittelen som verdens beste klubblag etter å ha slått Raja Casablanca 2-0 lørdag. Foto: AFP / FADEL SENNA / NTB Scanpix Vis mer

Bayern München vant hele fem trofeer i 2013, men sørtyskerne ser allerede fram til å gjøre mer suksess.

Lørdag ledet Pep Guardiola Champions League-vinneren til topps i klubb-VM da marokkanske Raja Casablanca ble slått 2-0. Det var spanjolens annen tittel med klubben siden han i juni overtok etter Jupp Heynckes.

Nå venter to ukers ferie før Guardiola tar med seg laget sitt til en treningsleir i Qatar. Der vil han finjustere Bayern-maskineriet til siste halvdel av sesongen.

- Fem titler i løpet av ett år er en stor prestasjon for Bayern. Jeg er glad på klubbens vegne, og jeg er stolt av spillerne og fansen. Nå har vi to ukers pause før vi kommer tilbake for nye utfordringer, sier Guardiola.

- Vi er stolte og glade over det vi har fått til, men jeg ser også framover. 2013 ligger allerede bak oss, legger han til.

840 millioner Guardiola vet hvordan man unngår å bli mett på suksess. I løpet av fire år ledet han Barcelona til utrolige 14 titler mellom 2008 og 2012.

Under Heynckes vant Bayern serien, mesterligaen og den tyske cupen. Med Guardiola ved roret er det til nå blitt triumfer i klubb-VM og den europeiske supercupen.

Den utrolige suksessen i 2013 har gitt Bayern hele 840 millioner kroner (125 mill. euro) i premiepenger.

Leder klart Storklubben er allerede på stø kurs mot å forsvare bundesligatrofeet. Sørtyskerne har en luke på sju poeng og én kamp mindre spilt enn rivalene. I helgen tapte både Leverkusen og Borussia Dortmund.

- Det er altfor tidlig å snakke om at serien er avgjort, men det var en herlig lørdag, sier Bayern-kaptein Philipp Lahm.

(NTB)

TO TITLER ALLEREDE: Pep Guardiola har allerede vunnet to titler som Bayern München-boss. Han har garantert planer om mange flere. Foto: REUTERS / Louafi Larbi / NTB Scanpix
TO TITLER ALLEREDE: Pep Guardiola har allerede vunnet to titler som Bayern München-boss. Han har garantert planer om mange flere. Foto: REUTERS / Louafi Larbi / NTB Scanpix Vis mer