Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Disse gutta kan koste Djurgården en million

Risikerer stengte tribuner etter sikkerhetssvikt.

PROTESTMARSJ: To tilskuere tok seg inn på banen fra hjemmetribunen, og spaserte diagonalt over banen under kampen mellom Djurgården og Malmö i går kveld. Sikkerhetsbruddet kan koste Djurgården dyrt.Foto: Janerik Henriksson, Scanpix
PROTESTMARSJ: To tilskuere tok seg inn på banen fra hjemmetribunen, og spaserte diagonalt over banen under kampen mellom Djurgården og Malmö i går kveld. Sikkerhetsbruddet kan koste Djurgården dyrt.Foto: Janerik Henriksson, Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet.no): Den svenske toppkampen mellom Djurgården og Malmö ble midlertidig stanset da to tilskuere fra hjemmetribunen tok seg ned på gressmatta i det 77. kampminutt.

Dommeren Michael Lerjeus samlet representanter for politiet og de to lagene til et kort møte, men besluttet å fullføre. Dette til tross for at det også var kastet flasker og andre gjenstander inn på banen.

- Jeg oppfattet situasjonen som truende, men ikke tilstrekkelig til å avbryte kampen, sier Lerjeus til Expressen.

- Kan koste en million
Stillingen var 1-2 da kampen ble avbrutt, og det ble også resultatet etter det siste kvarteret. Men Djurgården, som sliter økonomisk, risikerer nå større problemer enn tre tapte poeng.

- Det kan bli bøter, vi kan stenge en seksjon av stadion eller ganske enkelt forby tilskuere, sier Khennet Tallinger i det svenske fotballforbundets disiplinærnemd.

En hjemmekamp uten tilskuere vil få store økonomiske konsekvenser for Djurgården.

- Det vil koste oss opp mot en million kroner, sier klubbformann Alf Johansson til Expressen.

Amper stemning
Ender det med bøter, kan de også bli tøffe.

- Jeg ville vært en idiot om jeg sa at vi ikke komme til å få bøter, det er klart vi får det. Og i den meget anstrengte situasjonen vi befinner oss i, er det ikke bra med en ekstra utgift på x antall kroner. Vi risikerer jo opp til 500 000 kroner i bøter, slik er det, sier Djurgårdens sikkerhetsansvarlige Mats Jonsson til Aftonbladet.

Fem minutter før kampen ble avbrutt, gestikulerte Malmös nederlender Rick Kruys mot Djurgården-supporterne da han skulle ta corner. De svarte med å kaste en flaske og andre gjenstander mot ham.

Tre minutter seinere havnet Kruys i krangel med Djurgårdens tysker Jan Tauer, som skallet ned Kruys.

Dommeren sto like ved og viste ut Tauer, som fikk stående applaus av hjemmefansen mens han gikk vinkende og klappende av banen.

Risikerer fengsel
Et par minutter seinere kom de to Djurgården-supporterne spaserende inn på banen. De rakk å gå gestikulerende over hele banen før sikkerhetsvaktene stoppet dem.

De to er politianmeldt for brudd på ordensloven, og risikerer ifølge Aftonbladet opptil seks måneders fengsel.

I tillegg truer Djurgården med å saksøke dem for å få dekket tapene de påfører klubben.

- Vi kommer definitivt til å starte en prosess for å få tilbake pengene fra bøtene som de forårsaker, sier Mats Jonsson.

RISIKERER FENGSEL: De to supporterne er politianmeldt. I tillegg truer Djurgården med å saksøke dem for å dekke tapet de påfører klubben. Foto: Janerik Henriksson, Scanpix
RISIKERER FENGSEL: De to supporterne er politianmeldt. I tillegg truer Djurgården med å saksøke dem for å dekke tapet de påfører klubben. Foto: Janerik Henriksson, Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling