Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Disse gutta kan spille A-landskamp og EM-sluttspill i juni

UEFA gir grønt lys.

SLO UT FRANKRIKE: De norske U21-gutta detonerte en liten bombe gjennom å slå ut selveste Frankrike i play-off. 
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
SLO UT FRANKRIKE: De norske U21-gutta detonerte en liten bombe gjennom å slå ut selveste Frankrike i play-off. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

Norge har lov til å bruke spillere både i VM-kvalifiseringskampen mot Albania og i U21-EM i fotball i Israel i juni. Det har UEFA bekreftet overfor NFF.

Norge møter Albania 7. juni, mens EM-sluttspillet for U21-landslag avvikles i tiden 5.-18. juni.

Fem spillere fra U21-landslaget var involvert i A-landslagets VM-kvalifiseringskamper i oktober, samtidig som ungdomslandslaget slo ut Frankrike og kvalifiserte seg til EM-sluttspill. Etterpå oppsto det uvisshet om det var mulig for dem å spille for Norge i Tirana i juni og deretter slutte seg til U21-troppen i Israel.

UEFA har nå bekreftet at det vil være lov.

- Dette er positivt. Vi er i en posisjon der vi selv kan velge blant aktuelle spillere i mai neste år, og der enkelte kan supplere U21-troppen etter å ha vært med A-landslaget, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til fotball.no.

Mot Sveits var Markus Henriksen, Håvard Nordtveit, Joshua King, Magnus Wolff Eikrem og Valon Berisha i A-troppen. Nordtveit pådro seg karantene for gule kort og kunne dermed spille U21-lagets returkamp mot Frankrike.

Alle de fem var på banen i løpet av de to VM-kvalifiseringskampene som ga Norge fire viktige poeng på veien mot Brasil. Flere andre spillere på U21-laget har debutert på A-landslaget, og enda flere kan melde seg på som kandidater innen neste sommer.

(NTB)