Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Disse gutta må du overtale, GP!

Vurderer å gi seg før OL-kvaliken.

STAVANGER (Dagbladet.no): Glenn Solberg (35), Frode Hagen (33) og Johnny Jensen (35). Tre av Norges aller beste spillere teller nå på knappene om de skal fortsette på landslaget.

De norske gutta sikret seg i går kveld en plass i OL-kvaliken, men det er ikke sikkert det er nok til å overbevise alle spillerne om å fortsette.

Drammen-duoen Solberg og Hagen takket ja til landslaget igjen i fjor høst, på grunn av EM på hjemmebane. I dette mesterskapet har de bidratt sterkt til det som lørdag blir tidenes beste plassering av et herrelag.

Tok et livsvalg

- Det eneste som er helt sikkert er at jeg skal på jobb på mandag, sier Solberg.

Da han og Solberg vendte hjem til Drammen etter profflivet i utlandet, var det for å trappe ned. De ville bruke mindre tid på håndballen og mer tid med familien og sine sivile jobber.

Dette har ikke endret seg - selv om de takket ja til noen måneders landslagsspill.

- Jeg tok et livsvalg for halvannet år siden, og da bestemte jeg meg for å prioritere familien, jobben og håndballen - i den rekkefølgen, sier Hagen.

ER VI FORNØYD, SOLBERG? Johnny Jensen og Glenn Solberg har spilt på det norske laget landslaget siden henholdsvis 1995 og 1994. EM i Norge kan bli det siste mesterskapet for veteranenen. Foto: Scanpix
ER VI FORNØYD, SOLBERG? Johnny Jensen og Glenn Solberg har spilt på det norske laget landslaget siden henholdsvis 1995 og 1994. EM i Norge kan bli det siste mesterskapet for veteranenen. Foto: Scanpix Vis mer

Norge skal i løpet av våren ut i en OL-kvalifisering som kan ende med en historisk tur til Beijing i august. Der kan det hende Norge stiller med to lag.

- Jeg har ikke tenkt på OL, og heller ikke på kvalifiseringen.

Sentrale Solberg

Gunnar Pettersen har med andre ord en viktig jobb å gjøre. Å ha med de aller beste til de olympiske leker vil være en forutsetning for at suksessen fra dette hjemmemesterskapet skal kunne fortsette.

Solberg har styrt de norske gutta på banen med en stø hånd, og har levert spill i verdensklasse. I går kveld scoret han det avgjørende målet sekunder før slutt, nettkjenningen som ga uavgjort og kvalikplass.

- Jeg har ingen tanker om OL eller kvalifiseringen nå, sier han.

Gunnar Pettersen har kontrakt til over lekene i Kina, og han sa til Dagbladet før EM at han ville gi seg om målsettingen for mesterskapet ikke ble nådd. I morgen spiller Norge mot Sverige i kampen om en 5. plass - dermed er målsettingen om å forbedre sjuendeplassen fra 2005-VM i boks.

Ber Gunnar fortsette

image: Disse gutta må du overtale, GP!

I går kveld ville ikke Pettersen si noe om framtida og om han tar fatt på nye år som landslagssjef.

Johnny Jensen er også en spiller som er i tenkeboksen. Han spiller fortsatt i Flensburg, og blir i Bundesliga også neste sesong. Men det er slettes ikke sikkert forsvarsgiganten fortsetter på landslaget.

- Vi får se om Gunnar fortsetter, sier han til Dagbladet.no.

- Betyr det at du gir deg hvis han ikke fortsetter?

- Ikke nødvendigvis, men jeg mener Gunnar er den beste mannen for jobben. Men det er klart, å få spille i et OL er jo noe jeg drømmer om, så hvis vi kommer dit må jeg jo nesten være med, hvis jeg er god nok.

Alt om thrilleren mot Kroatia

• OL-kvalik ingen trøst: - Tøffe menn gråter ikke

• Esten O. Sæther kommenterer: Kult for de store gutta

• Skadd Løke på tribunen: - Forferdelig å se på

• Sløste bort seieren: - Vi bommet på for mange storsjanser

HÅNDBALL HAR IKKE FØRSTEPRIORITET: Frode Hagen bestemte seg for at familie og jobb skal få foran framover.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media