KLARE FOR EM: Sander Sagosen, Torbjørn Bergerud og Kristian Bjørnsen er klar for en ny håndballfest i Kroatia, når de skal forsøke å forbedre sølvet fra VM i Frankrike forrige januar. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
KLARE FOR EM: Sander Sagosen, Torbjørn Bergerud og Kristian Bjørnsen er klar for en ny håndballfest i Kroatia, når de skal forsøke å forbedre sølvet fra VM i Frankrike forrige januar. Foto: Andreas Lekang / DagbladetVis mer

Klare for EM i Kroatia

Disse gutta skal forsøke å forbedre VM-sølvet fra forrige vinter

Sander Sagosen leder an en sterk norsk tropp.

(Dagbladet): Norges endelige tropp til håndball-EM i januar er klar. Landslagssjef Christian Berge tar med seg følgende 16 spillere til mesterskapet i Kroatia:

Målvakter:

16 Espen Christensen, GWD Minden
30 Torbjørn Bergerud, TTH Holstebro
96 Kristian Sæverås, HK Malmø

Utespillere:
21 Magnus Gullerud, GWD Minden
9 Henrik Jakobsen, GOG Svendborg TGI
8 Bjarte Myrhol, Skjern Håndbold
7 Joakim Hykkerud, Drammen HK
17 Magnus Jøndal, GOG Svendborg TGI
22 Gøran Sørheim, Drammen HK
89 Espen Lie Hansen, HC Midtjylland
24 Christian O'Sullivan, SC Magdeburg
5 Sander Sagosen, Paris Saint-Germain Handball
23 Gøran S. Johannessen, GOG Svendborg TGI
27 Harald Reinkind, Rhein-Neckar Löwen
25 Eivind Tangen, HC Midtjylland
15 Kent Robin Tønnesen, Telekom Vezprèm HC
77 Magnus Abelvik Rød, SG Flensburg-Handewitt
19 Kristian Bjørnsen, HSG Wetzlar

I tillegg skal Norge spille tre kamper i Golden League i Frankrike før mesterskapet. Der er Norges motstandere verdensmesterne Frankrike, Danmark og Egypt.​

Norge starter EM 12. januar. Igjen er Frankrike på den andre banehalvdelen. De to andre lagene i Norges pulje er Hviterussland og Østerrike.

- Jeg har sett alle kampene til lagene de siste to årene. Frankrike har vi møtt så mye de siste årene at vi har en god idé om hvordan vi kan slå dem, Hviterussland er et ungt lag som har levert noen vanvittige kamper og noen uhyre svake kamper. Østerrike er et litt mer eksperimentelt lag, som prøver mye forskjellig defensivt. Alle lagene har gode spillere som spiller for gode lag i toppligaer, forklarer Christian Berge.

- Et krevende uttak

- Det har vært et krevende uttak i større grad enn tidligere. Flere spillere har meldt seg på og det har blitt tatt hensyn også til fremtidige mesterskap, sa Christian Berge om uttaket på landslagets pressekonferanse.

Landslagssjefen ville foreløpig ikke røpe hva målsetningen for turneringen er.

- Jeg skal ha en samtale med gutta om hva som er vårt felles mål, så før jeg har hatt den samtalen vil jeg ikke si noe spesifikt. Men jeg kjenner gutta godt og har en anelse om hva de ønsker å oppnå.

Det mest oppsiktsvekkende med den norske troppen er at Berge har tatt med hele fire linjespiller og kun har med to kantspillere i troppen. Landslagssjefen håper at en av nykommerne i troppen, Gøran Sørheim, kan være et alternativ der.

- Vi har kun med en kantspiller på hver side, men håper at Gøran Sørheim kan omskoleres litt i oppkjøringen til mesterskapet og kan være aktuell der, sier Berge.

- Vi har en stor trygghet i de to kantspillerne vi har med, Jøndal er av verdens beste kantspillere offensivt og defensivt, mens Bjørnsen er Bjørnsen, han scorer på stort sett alle ballene han får, sier landslagssjefen.

Vil til topps

Etter VM-sølvet i Frankrike sist er Norge igjen blant outsiderne i mesterskapet. Da EM-plassen ble sikret etter seier over Litauen i sommer var Sander Sagosen klar på at de norske herrene spiller for gull.

- Nå har vi to semifinaler på rad og ett sølv, så nå gjelder det å gå helt til topps. Det er absolutt mulig å ta EM-gull i Kroatia. Målet er å vinne EM. Vi har mange spillere som tar steg for steg, sa håndballesset til Dagbladet.

- Vi får se hvordan trekningen blir. Det er en marginal idrett, men jeg tror helt sikkert av vi kan være med og kjempe der oppe. Sander er en gladgutt som sikter mot det aller høyeste. Og så tør han å si det. Det liker jeg, sa Christian Berge.

- Tør du å si det?

- Ja, jeg har lyst til å stå på toppen, ja. Så får vi se om vi klarer det, sa landslagssjefen da.​