Disse gutta topper Premier League

Hull, ja.

(Dagbladet.no) West Bromwich - Hull 0-3.

I kveld er det garantert liv på pubene i Hull. For i ett døgn vil nemlig byens fotballstolthet ligge på toppen av Premier League-tabellen.

«Tigrene» har nå like mange poeng som Chelsea og Liverpool, men de to klubbene har bedre målforskjell enn Phil Browns menn - og én kamp mindre spilt.

Chelsea neste

Hull City har imponert alle denne sesongen og slik de spiller nå er det ingen grunn til å tro at oppturen skal stoppe med det første.

Bortsett fra det faktum at de kan få det litt vel tøft i de neste kampene. Først møter de Chelsea hjemme og så venter Manchester United på Old Trafford.

Men hvis tro kan flytte fjell, da kan i hvert fall selvtillit vinne fotballkamper. Og er det noe Hull-gutta bør være proppfulle av nå - etter fire strake seire og bare ett tap denne sesongen - så er det selvtillit.

I tillegg har de også marginene på sin side for tida. Keeper Boaz Myhill kan for eksempel være glad stengene var på hans side i denne kampen, ellers kunne de fått trøbbel mot West Bromwich. Men de klarte å holde tett bakover og var veldig effektive framover.

FOR EN TABELL! Hull-gutta feirer her Kamil Zayattes scoring mot West Bromwich. Det neste døgnet topper Hull Premier League sammen med Chelsea og Liverpool. Foto: EPA
FOR EN TABELL! Hull-gutta feirer her Kamil Zayattes scoring mot West Bromwich. Det neste døgnet topper Hull Premier League sammen med Chelsea og Liverpool. Foto: EPA Vis mer

Nok et cornermål

Corner er mål. Slik er det nesten for Hull, i hvert fall. Mot West Bromwich scoret de nok en gang etter et hjørnespark.

Kamil Zayatte fikk stå merkelig alene inne i boksen to minutter inn i andre omgang, og han bredsidet ballen i mål på hel volley. Paul Robinson skulle markert ham, men han nøyde seg tydeligvis bare med å stå i nærheten.

Kvarteret etter doblet Deiberson Geovanni da han stupheadet et innlegg i mål. Hull-fansen hadde knapt satt seg igjen bak målet, før Marlon King satte inn 0-3 etter et løp i bakrommet.

Søndag ettermiddag vil Chelsea, Liverpool eller begge igjen få poengforsprang på Hull. Men inntil det kan Hull-fansen slå seg på brystet og brøle at de - hvis vi ser bort fra målforskjellen - topper Premier League.

Disse gutta topper Premier League