VM-laget i hopp for kvinner

Disse hoppjentene reiser til VM i Seefeld

Maren Lundby, Anna Odine Strøm, Silje Opseth og Ingebjørg Bråten utgjør som ventet det norske VM-laget i hopp for kvinner.

VM-LAGET: Fra venstre, Silje Opseth, Maren Lundby, Anna Odine Strøm og Ingebjørg Saglien Bråten. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
VM-LAGET: Fra venstre, Silje Opseth, Maren Lundby, Anna Odine Strøm og Ingebjørg Saglien Bråten. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer

De tre første plassene ga seg nærmest selv. Søndag ble Bråten tildelt den siste VM-billetten.

- Vi reiser til Seefeld-VM med store ambisjoner. Hovedmålet er gull individuelt. Vi ønsker også å markere oss sterkt i mixedkonkurransen. I lagkonkurransen er vi en outsider som håper å kunne kjempe om en plass på pallen, sier landslagssjef Christian Meyer i en pressemelding.

- Veldig gledelig å få en plass på VM-laget. Det har hele tiden vært målet etter at jeg kom inn på verdenscuplaget. Jeg gleder meg veldig til å representere Norge i et verdensmesterskap på seniornivå, sier Bråten, som tidligere i vinter deltok i junior-VM i Lahti.

På grunn av lagkonkurransen som kom inn på VM-programmet i siste liten, har landslagsledelsen opprettet en reserveplass. Karoline Røstad og Pernille Kvernmo kjemper om den plassen under kontinentalrennet i Brotterode kommende helg.