Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Disse hurtigtogene gjør Norge ustoppelige

Norges raskeste herjet i går.

• Norge mot Makedonia i morgen: Slik spilles mellomspillet i VM

LYON (Dagbladet.no): Kari Mette Johansen og Linn-Kristin Riegelhuth løp om kapp i målprotokollen i går kveld.

Og Kari Mette stakk av med både toppscorertittelen og banens beste-prisen i hallen - et rosa armbåndsur.

De to Larvik-spillerne er så kjappe at når de setter opp tempoet, da er det ingen som er i nærheten av å henge med.

Med henholdsvis ni og åtte mål scoret de over halvparten av Norges fulltreffere mot et svakt Østerrike. Kari Mette har nå 16 på tre VM-kamper og Linka har 17 - og de er dermed Norges mestscorende også totalt.

Side om side, men ...

LHK-trener Karl Erik Bøhn sier det var en fryd å se på jentene i går. Han gleder seg stort over at spisskompetansen deres ble utnyttet maksimalt.

- Men hvem er egentlig raskest av dem?

Disse hurtigtogene gjør Norge ustoppelige

- De er side om side på testene våre, men Linn-Kristin er nok hakket foran. Og de er desidert raskest på landslaget, sier han til Dagbladet.no.

Linka innrømmer også at hun slår venninnen på testene, men akkurat det er hun ikke så veldig opptatt av.

- Men hurtighen i laget vårt er veldig viktig. Den var helt avgjørende i EM i fjor og også da vi tok gull i Ungarn for tre år siden. Vi er mange som er raske på laget og minst like viktig er det at vi er flinke til å spille ball hurtig også, sier hun til Dagbladet.no.

- Godt for selvtilliten

Linka traff på alle skuddene mot Den dominikanske republikk og bommet bare en gang i Palais des Sports i går. Selv om motstanden har vært svak er det ingen tvil om at hun er i skikkelig VM-rute.

Mot Østerrike klaffet også det meste for Kari Mette. Timingen var strålende, hun hang ut målvakten totalt og var treffsikker.

- Det er godt å få en sånn kamp før vi skal ut i mellomspillet. Det er bra for selvtilliten, sier venstrevingen til Dagbladet.no.

For det er nå det virkelig begynner. Nå venter Makedonia (torsdag), Russland (lørdag), Kroatia (søndag) og Frankrike (tirsdag).

ALLER RASKEST? Linn-Kristin Riegelhuths trener i Larvik holder en knapp på spilleren som banket inn åtte mål på ni skudd mot Østerrike i går. Foto: Scanpix
ALLER RASKEST? Linn-Kristin Riegelhuths trener i Larvik holder en knapp på spilleren som banket inn åtte mål på ni skudd mot Østerrike i går. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi har spilt oss masse opp disse kampene, og det gir oss en god følelse. Vi var også bedre i forsvar mot Østerrike, sier Johansen.

Dønn til stede i forsvar

I går kveld fikk Linka mye spilletid i forsvar, noe hun setter pris på. For det er ingen tvil om at hun angrepsmessig har en fordel hvis hun kan være med helt fra starten. Da har Norge nok et hurtigtog i kontringene.

- Det var gøy å spille begge veier og jeg følte det gikk bra også i forsvar, sier Linka.

Du kan se det på henne når hun spiller forsvar, at her skal det ikke slurves. Hun er dønn til stede og jobber knallhardt.

- Blir ustoppelige

Karl Erik Bøhn ser gjerne at hun spiller mer forsvar framover.

- Selv om Karoline (Dyhre Breivang) er en bedre toer (nest ytterst), kan Linn-Kristin brukes der. Og så er hun en veldig god ener (på kanten). Når du bruker henne i forsvar, da får du et lyn framover, sier Bøhn.

Larvik-treneren ser ikke på det som noen stor risiko for Norge, selv om man selvfølgelig må vurdere motstanderne.

- Jeg ville i hvert fall ikke byttet henne forsvar/angrep, for du tjener så utrolig mye på å ha henne på banen i forsvar. Da blir Norge ustoppelige i kontringsfasen.

OGSÅ RASK: Kari Mette Johansen kan mer enn å løpe. Hun står med 16 mål på tre VM-kamper så langt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media