Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Disse jentene banker RBK

Sjekk lista over Norges mest suksessrike lag.

VINNER MEST: Larviks håndballjenter er Norges desidert mest suverene lag. De t er nå 3065 dager siden de sist tapte en seriekamp. Her feirer de forrige sesongs seriegull. Foto: Trond Reidar Teigen/SCANPIX
VINNER MEST: Larviks håndballjenter er Norges desidert mest suverene lag. De t er nå 3065 dager siden de sist tapte en seriekamp. Her feirer de forrige sesongs seriegull. Foto: Trond Reidar Teigen/SCANPIX Vis mer

(Dagbladet.no) Mottoet til Larvik Håndballklubb er «Der kvinner vinner» og de lever absolutt opp til dette.

Ingen andre lag vinner nemlig så ofte som LHK-jentene.

Dagbladet har gått gjennom statistikken i de tre største lagidrettene fotball, håndball og ishockey de ti siste åra, og Larvik troner på topp med god margin. Med to poeng for seier står LHK med et snitt på 1,96 poeng per seriekamp de siste ti sesongene - og langt bedre en Vålerengas hockeykrigere og fotballgutta i Rosenborg.

- Det er veldig gøy. Rosenborg spiller jo med stjerner på drakta si, så kanskje vi bør få oss noen vi også, sier Karoline Dyhre Breivang til Dagbladet.

Takker for lojaliteten
Karo har vært i klubben siden 2005 - andre har vært der enda lenger. Og nettopp der ligger suksessnøkkelen. Til tross for stor interesse fra utlandet har Larvik klart å beholde de fleste stjerne år etter år, selv om danske klubber har lokket med millionlønninger.

- Det har blitt jobbet hardt i denne klubben over svært lang tid, og så har vi utrolig lojale jenter. Dette hadde vært umulig uten den lojaliteten de har vist. Det er helt unikt og det er ikke sikkert jeg hadde klart å motstå liknende tilbud selv, sier trener Karl Erik Bøhn til Dagbladet.

Dyhre Breivang forteller at det er flere årsaker til at de har valgt å bli i Larvik.

- Det er ikke alle lag i Danmark som spiller i Champions League hvert år og så er miljøet i Larvik fantastisk. Bare det å få spille sammen med og lære av spillere som Tonje Larsen og Lene Rantala er grunn nok til å bli, sier hun.

image: Disse jentene banker RBK

3065 tapsfrie dager
Både Dyhre Breivang og Bøhn forteller om kontinuitet både på og utenfor banen som en viktig suksessfaktor. Til helga starter sesongen igjen, og Larvik sikter som alltid mot gull - selv om Byåsen hvert år ypper seg. Det er nå 3065 dager siden LHK sist tapte en seriekamp.

I tredje siste serierunde i 2001 gikk de på en smell mot Nordstrand, siden har de vært uslåelige i eliteserien.

Likevel er Karl Erik Bøhn livredd for å tape - hver gang han svinger bilen inn på parkeringsplassen utenfor hallen.

- Jeg tror vi taper alle kamper, sånn har jeg hatt det hele livet. Men så kommer jeg inn i garderoben, og ser hvem som sitter der, sier Bøhn.

Der sitter det masse rutine og omtrent bare landslagsspillere. Det er ingen tvil om at Byåsen får det tøft også denne sesongen.

- Vi har mistet Linn-Kristin Riegelhuth (til København), men både Nora Mørk og Linn Jørum Sulland har kommet inn på høyresida og de har glidd rett inn i laget, sier Bøhn.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media