Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Disse jentene får skylda for at Palace kan rykke ned

Har danset på Selhurst Park siden desember.

IKKE DERES FEIL: Det har dannet seg et inntrykk av at cheerleaderne i «The Crystals» får skylda for Crystal Palace's utsatte tabellposisjon. Det hele skal, ifølge markedssjefen i klubben, være en god, gammeldags avisand.Foto: Mike Green
IKKE DERES FEIL: Det har dannet seg et inntrykk av at cheerleaderne i «The Crystals» får skylda for Crystal Palace's utsatte tabellposisjon. Det hele skal, ifølge markedssjefen i klubben, være en god, gammeldags avisand.Foto: Mike Green Vis mer

(Dagbladet): Noen sier at utakk er verdens lønn, og det kan de nye cheerleaderne til Crystal Palace si seg enige i. Ikke nok med at de stiller opp for å underholde hjemmepublikummet på Selhurst Park gratis, nå blir de ifølge flere engelske aviser beskyldt for å være grunnen til at Palace innehar fjerdesisteplassen på tabellen i The Championship.

Og bare for å gjøre vondt verre: Beskyldningene er falske de også, hevder markedssjefen i Crystal Palace, Sharon Lacey, overfor Dagbladet.

Solgt historie
- Det er fullstendig feil. Supporterne står fullt og helt bak jentene, det er ingen som beskylder dem for de dårlige resultatene. Disse jentene begynte å underholde i desember, og Palace har ikke tapt en eneste kamp på hjemmebane etter det, sier Lacey.

- Så hvordan har denne historien oppstått?

- Jeg vet ikke helt, men et eller annet sitat er tatt ut av en sammenheng, og så har visstnok en freelancejournalist kokt sammen en sak som han har solgt til The Metro. Og dermed er historien blitt plukket opp av mange andre.

Ifølge den da usanne historien skal enkelte supportere mene at jentene virker forstyrrende på spillerne, og at de dermed ikke klarer å konsentrere seg om fotballen. Cheerleaderne i «The Crystals» skal ha blitt beskyldt for å bedrive erotisk dans på gresset.

Kritikken skal ha oppstått etter at klubben byttet ut de tradisjonelle akrobatiske cheerleaderne med den mer moderne versjonen The Crystals står for.

Bare pauseunderholdning
- Cheerleading er jo veldig populært i amerikanske idretter, og det jentene hos oss gjør omtrent det samme som du ser i musikkvideoer. Alt her er jo veldig amerikanisert, og publikum liker dette veldig godt. Jentene har et show før kampen begynner og i pausen, sier Lacey.

- Hvordan opplever de å bli beskyldt i mediene for Palace's dårlige tabellsituasjon?

- De er inneforstått med at de må ta det gode med det vonde, men siden det ikke er sant at fansen beskylder dem for dette er det lettere å leve med.

- Det er jo tross alt bare pauseunderholdning, sier Lacey til Dagbladet.

HAR IKKE OPPLEVD Å TAPE: «The Crystals» overtok cheerleading-jobben på Selhurst Park i desember. Siden da har ikke klubben tapt hjemme.Foto: Mike Green
HAR IKKE OPPLEVD Å TAPE: «The Crystals» overtok cheerleading-jobben på Selhurst Park i desember. Siden da har ikke klubben tapt hjemme.Foto: Mike Green Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media