Disse jubelgutta gjør tidenes byks på FIFA-rankingen

Rankingekspert spår minst 30 plasser opp, og anslår EM-sjansen til 64 prosent.

FIFA..., FOR ET HOPP: Det har vært mye å juble for den siste uka for norske fotballspillere- og supportere. Det vises på neste FIFA-ranking. Foto: Bjørn Langsem
FIFA..., FOR ET HOPP: Det har vært mye å juble for den siste uka for norske fotballspillere- og supportere. Det vises på neste FIFA-ranking. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) «2-0 over Kroatia er den største og viktigste seieren Norge har vunnet siden vi slo Spania 1-0 i EM 2000», skriver Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen i etterkant av søndagens bragd på Ullevaal stadion.

For det var nettopp det den var, kvalikseieren mot Luka Modric og Co: Stor og viktig. Og det er slike triumfer som gir godt betalt på den mye omtalte FIFA-rankingen.

Med sine 496 ratingpoeng lå Norge på 69. plass på FIFA-rankingen som ble offentliggjort 3. september. Den fulle potten Per-Mathias Høgmos menn har fått opp i dagene siden den gang gjør at den summen vil øke til 739 i oktoberoversikten. Det ser vi av FIFAs egen side for poengberegning.

En oppgang på 243 poeng tilsvarer tett oppunder 50 prosent framgang.

Semb tror på byks Hadde Norge hatt 739 poeng i september, ville flagget vårt stått på plass nummer 38 i stedet for 69.

- Jeg snakket med Per-Mathias (Høgmo) om det etter kampen mot Kroatia. Vi tror på et byks på rankingen, og ser for oss at vi avanserer 10-15 plasser, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.