RIVALER: De to foregående års vinnere Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. I år er ikke Ronaldo nominert til prisen Årets klubbspiller i Europa.Foto: SCANPIX/AFP/Dani POZO
.
RIVALER: De to foregående års vinnere Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. I år er ikke Ronaldo nominert til prisen Årets klubbspiller i Europa.Foto: SCANPIX/AFP/Dani POZO .Vis mer

Disse kan bli årets klubbspiller i Europa

Uefa har nominert tolv navn.

||| (Dagbladet): Det europeiske fotballforbundet Uefa har offentliggjort listen over de nominerte til årets klubbspiller i Europa.

Prisen deles ut 26.august, i forbindelse med trekningen til dette årets Champions League, og tre spillere er nominert til hver lagdel. I tillegg får en av spillerne den høyeste utmerkelsen som den beste uansett posisjon.

Som vanlig er det ikke langt mellom stjernene på lista, men det er verdt å merke seg at to av de siste årenes desidert dyreste spillere, Cristiano Ronaldo og Zlatan Ibrahimovic, er blant dem som ikke er funnet verdig en plass etter forrige sesong.

Spillerne er stemt fram av de 16 trenerne som nådde sluttspillet i fjorårets Champions League, og lista domineres også av spillere fra semifinalistene Inter og Barcelona.

I 2009 vant Lionel Messi prisen, og året før det vant nevnte Ronaldo.

De nominerte:

Årets beste målvakt
Júlio César (FC Internazionale Milano)
Hugo Lloris (Olympique Lyonnais)
Víctor Valdés (FC Barcelona)

Årets beste forsvarer
Lúcio (FC Internazionale Milano)
Maicon (FC Internazionale Milano)
Gerard Piqué (FC Barcelona)

Årets beste midtbanespiller
Xavi Hernández (FC Barcelona)
Arjen Robben (FC Bayern München)
Wesley Sneijder (FC Internazionale Milano)

Årets beste angriper:
Lionel Messi (FC Barcelona)
Diego Milito (FC Internazionale Milano)
Wayne Rooney (Manchester United FC)