Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Disse kan bli årets spiller

Seks spanjoler, ett nordisk innslag.

FAVORITT: Barcelonas Lionel Messi regnes som en av favorittene til å vinne Fifas kåring av årets spiller.Foto: SCANPIX/EPA/TONI GARRIGA
FAVORITT: Barcelonas Lionel Messi regnes som en av favorittene til å vinne Fifas kåring av årets spiller.Foto: SCANPIX/EPA/TONI GARRIGA Vis mer

|||

Hele seks spanske spillere er nominert i FIFAs kåring av årets spiller i verden, men Barcelonas argentinske stjerneangriper Lionel Messi er favoritt til å vinne prisen.

Iker Casillas (Real Madrid), Andrés Iniesta (Barcelona), Carles Puyol (Barcelona), Fernando Torres (Liverpool), David Villa (Valencia) og Xavi (Barcelona) er de spanske spillerne som er nominert.

Fra Italia er kun Juventus-målvakt Gianluigi Buffon nominert. England har fire mann på listen. Det er Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), John Terry (Chelsea) og Manchester Uniteds Wayne Rooney.

Fjorårsvinner Cristiano Ronaldo (tidligere Manchester United, nå Real Madrid) er Portugals representant på listen, men det er ventet at han må se seg slått av Barcelonas Lionel Massi, for øvrig eneste argentinske representant over de 23 nominerte.

Brasil har tre spillere nominert. Det er Diego (Juventus), Kaká (Real Madrid) og Luis Fabiano (Sevilla).

Fra Frankrike er Thierry Henry (Barcelona) og Frank Ribéry (Bayern München) med på nominasjonslisten.

Michael Ballack (Chelsea) er eneste tyske representant, mens Zlatan Ibrahimovic (Barcelona) er eneste nordiske innslag.

Fra Afrika er det tre spillere på listen: Kamerunske Samuel Eto (Inter), ivorianske Didier Drogba (Chelsea) og ghanesiske Michael Essien (Chelsea).

Det er landslagssjefer og kapteiner på landslagene verden rundt som bestemmer. Vinneren blir kjent 21. desember.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media