Disse kan bli G14-medlemmer

RBK i godt selskap.

(Dagbladet.no): Som Rosenborg bekreftet overfor Dagbladet.no i forrige uke, er trønderlaget invitert inn i det aller gjeveste europeiske fotballselskap, G14.

Nå går interesse-organisasjonen ut med navnene på alle klubbene som er invitert inn i varmen:

Sevilla, Chelsea, Roma, Monaco,Werder Bremen, Benfica, Celtic, Røde Stjerne Beograd, Steaua Bucharest, CSKA Moskva, Dinamo Kiev, Sparta Praha, Wisla Krakow, Levski Sofia, Anderlecht, Fenerbahce, Olympiakos, Basle, Maccabi Haifa, Rosenborg, FC København og Austria Wien.

Disse 22 klubbene kan komme i tillegg til de 18 som allerede er med. Det nye medlemstallet kan altså bli 40, med representanter fra 23 europeiske land.

Alle klubbene vil vel å merke ikke få like mye å si innad i G14-samarbeidet. De største klubbene vil ha flest stemmer å rutte med når spørsmål skal avgjøres.

Den 13. og 14. november reiser RBKs administrende direktør, Nils Skutle, til Brussel, Belgia, hvor han vil delta på et møte sammen med de andre klubbene som er invitert inn.

- Møtet vil bli brukt til å forklare hva som er ideen bak organisasjonen. Samtidig vil vi finne ut av hvor interessert de ulike klubbene er i å bli medlemmer, forklarer G14\'s kommunikasjonssjef, Derek McGlynn, til ESPN.

Rosenborg har foreløpig ikke bestemt seg for hva de skal svare.

DERFOR: Etter det som har skjedd denne sesongen er det kanskje noen som stusser over hvorfor akkurat Rosenborg er blitt invitert som norsk representant. Svaret er det du ser på dette bildet: deltakelse og relativ suksess i europacupene over tid. Foto: TOM E. ØSTHUUS/DAGBLADET
DERFOR: Etter det som har skjedd denne sesongen er det kanskje noen som stusser over hvorfor akkurat Rosenborg er blitt invitert som norsk representant. Svaret er det du ser på dette bildet: deltakelse og relativ suksess i europacupene over tid. Foto: TOM E. ØSTHUUS/DAGBLADET Vis mer
Disse kan bli G14-medlemmer