<strong>KAN BLI DEN BESTE:</strong> Ada Hegerberg er på lista over de ti beste i Europa. Nå kan hun vinne. Her fra fotball-EM i 2013. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
KAN BLI DEN BESTE: Ada Hegerberg er på lista over de ti beste i Europa. Nå kan hun vinne. Her fra fotball-EM i 2013. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Disse kan bli kåret til Europas beste fotballspiller: 
Ada Hegerberg på lista

I godt selskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): UEFA slapp i dag listene over de ti nominerte spillerne på både kvinne- og herresiden til prisen «Europas beste spiller». På listen over de nominerte kvinnene, finner vi Ada Hegerberg.

21-åringen fra Sunndalsøra spiller for tiden i Lyon, der hun tidligere i år ble kåret til årets beste spiller. Det skjedde etter storspill for klubben, med blant annet 13 Champions League-scoringer.

I den gjeve turneringa ble Hegerberg toppscorer, og havnet ett mål bak scoringsrekorden gjennom alle tider.

Herlovsen og Graham Hansen nådde ikke opp

Sesongen toppet seg for Hegerberg da hun scora i Champions League-finalen, og etter en spennende straffekonk kunne 21-åringen heve trofeet over hodet, som første norske kvinnelige vinner av turneringa.

De nominerte kvinnene

I alfabetisk rekkefølge:

Camille Abily (Lyon og Frankrike)
Ada Hegerberg (Lyon og Norge)
Amandine Henry (Lyon/Portland Thorns og Frankrike)
Saki Kumagai (Lyon og Japan)
Eugenie Le Sommer (Lyon og Frankrike)
Amel Majri (Lyon og Tunisia)
Dszenifer Marozsán (Frankfurt/Lyon og Tyskland)
Louisa Nécib (Lyon og Frankrike)
Alexandra Popp (Wolfsburg og Tyskland)
Wendie Renard (Lyon og Frankrike)

Lista er valgt av trenerne i de tolv beste klubbene i Europa etter landslagenes ranking. I tillegg har også trenerne fra de åtte lagene som tok del i siste sesongs kvartfinaler i Champions League for kvinner stemt.

Tre spillere fra topp ti-lista vil gå videre til en siste avstemning. Vinneren blir annonsert på samme tid og sted som herrenes beste, europeiske spiller.

Totalt var det 39 navn som skulle ned til nominasjonslista med ti navn. På den lista var det flere norske kvinner.

Isabell Herlovsen (Lillestrøm) og Caroline Graham Hansen (Wolfsburg) er å se på lista over kvinnene som ikke nådde helt opp i avstemningen om de ti beste. Herlovsen ble nummer 19, mens Graham Hansen ble nummer 24.

De tre siste vinnerne på kvinnesiden er alle fra Tyskland, men Nadine Angerer (2013), Nadine Kessler (2014) og Célia Šašić (2015) har alle lagt fotballskoa på hylla.

Messi kan vinne prisen for tredje gang

På lista over de nominerte herrene, finner vi ikke overraskende Cristiano Ronaldo og Lionel Messi. Sistnevnte stakk av med prisen ifjor, og ønsker nok å vinne sin tredje siden 2011 i år.

Gareth Bale var svært god under sommerens EM, og var viktg for Wales. Han har også overbevist på Real Madrid, og er på lista.

Gianluigi Buffon er en veteran. Likevel stenger han buret år etter år for Juventus, og fortjener en plass på lista.

<strong>KAN VINNE IGJEN:</strong> Lionel Messi kan vinne for tredje gang. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
KAN VINNE IGJEN: Lionel Messi kan vinne for tredje gang. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet. Vis mer

Antoine Griezmann (Atlético Madrid og Frankrike), Toni Kroos (Real Madrid og Tyskland), Thomas Müller (Bayern München og Tyskland), Manuel Neuer (Bayern München og Tyskland), Pepe (Real Madrid og Portugal) og Luís Suárez (Barcelona og Uruguay) er også på lista.

Andrés Iniesta (2012), Franck Ribéry (2013) og Cristiano Ronaldo (2014) har vunnet prisen tidligere.

Vinneren annonseres i august

Det er journalister fra UEFAs 55 medlemsland som har gitt en liste over sine topp fem-spillere. De første mottok fem poeng, den andre fire og så videre. De ti spillerne med flest poeng går videre til andre avstemning.

Tre finalister vil bli oppnevnt 5. august, og juryen vil så gi stemmer til sin vinner. Vinneren blir annonsert i Champions League-gruppetrekninga i Monaco 25. august.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer