Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Disse kan førsteseedede Norge møte i VM-kvalifiseringen

Norges kvinnelandslag i fotball har deltatt i alle de sju VM-sluttspill som er avviklet. Tirsdag får hindrene på veien mot det åttende navn.


TREKNING: Norges kvinnelandslag i fotball starter i september veien mot et nytt VM-sluttspill. Tirsdag blir det klart hvilke lag som står i veien. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TREKNING: Norges kvinnelandslag i fotball starter i september veien mot et nytt VM-sluttspill. Tirsdag blir det klart hvilke lag som står i veien. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Da avvikles nemlig trekningen for den europeiske kvalifiseringen i UEFA-hovedkvarteret i Sveits.

Ut over vertsnasjonen Frankrike får ytterligere åtte europeiske lag være med i sluttspillet. Det betyr at de sju gruppevinnerne går rett til VM, mens de fire beste toerne (regnet ut fra resultater mot lag nummer en, tre og fire i gruppen) skal spille om den siste plassen.

Lagene er seedet ut fra UEFAs koeffisienter for de tre siste avsluttede kvalifiseringer og to siste sluttspill (EM og VM). Norge har bare Tyskland og England foran seg på den listen og ble toppseedet med god margin.

Det er imidlertid flere gode lag på nivå 2, først og fremst sommerens EM-vert Nederland. Norge møter Nederland i åpningskampen i EM-sluttspillet i juli og risikerer å møte nederlenderne igjen i VM-kvalifiseringen.

Kvalifiseringen innledes 11. september, og gruppespillet skal avsluttes innen 4. september neste år. De fire beste toerne skal deretter ut i semifinaler og finale om den siste VM-plassen innen 13. november.

Slik er seedingen for tirsdagens trekning:

Nivå 1: Tyskland, England, Norge, Sverige, Spania, Sveits, Italia.

Nivå 2: Nederland, Island, Skottland, Danmark, Østerrike, Belgia, Russland.

Nivå 3: Finland, Ukraina, Wales, Romania, Polen, Tsjekkia, Irland.

Nivå 4: Portugal, Serbia, Ungarn, Bosnia-Hercegovina, Hviterussland, Slovakia, Slovenia.

Nivå 5: Nord-Irland, Kroatia, Israel, Kasakhstan, Albania, Færøyene, Moldova.

(NTB)