Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Disse kan tukte Aamodt

PARK CITY (Dagbladet): Veldig mye skal gå galt for at Kjetil Aamodt ikke vinner sitt første olympiske gull i kombinasjonen i kveld. Bare tre løpere har fnugg av sjanse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjetil Aamodt har fullført elleve kombinasjonskonkurranser siden VM-gullet i Sestriere i 1997.

Han har vunnet ni av dem - blant annet VM-gullene i 1999 og 2001 - og har aldri vært dårligere enn nummer tre.

Men Aamodt kjørte ut i utforrennet i Nagano-OL, og ble nummer to bak Lasse Kjus på Lillehammer. Kombikongen mangler altså den gjeveste medaljen.

Men i årets to kombiløp var Kjetil så godt som uslåelig. I Wengen var han over fire sekunder foran Bode Miller på andreplass. I Kitzbühel var han nesten seks sekunder foran Lasse Kjus.

Mario Matt var den eneste som truet Kjetil Aamodt i VM i fjor. Han sitter skadd hjemme i Østerrike.

Dermed har i realiteten bare disse tre mulighet til å slå kombikongen:

LASSE KJUS:

Den eneste som kan true Kjetil i utforrennet. Men OL-løypa er kort. Det betyr at Lasse neppe får store forspranget på Kjetil foran slalåmrennet. Og i slalåm har Lasse kjørt pillråttent siden sjette- og åttendeplassen i Aspen i november.

BODE MILLER:

Har i motsetning til Kjus stor fordel av den korte utfortraseen. Hjemmefavoritten har tilført slalåm en ny dimensjon i år, men var i sitt eneste utforrenn i år nesten fem sekunder svakere enn Kjetil i Wengen. Den løypa er imidlertid nesten 150 sekunder lang. I Snowbasin i kveld kjører de bare drøye 90 sekunder. I slalåm kan Miller fort slå Aamodt med et par sekunder...

MICHAEL WALCHOFER:

Østerrikeren er den eneste som kan holde følge med Kjus og Aamodt i utforrennet, men må overgå alt han har gjort tidligere for å slå de to gutta i slalåm.

  • Outsider:

TRULS OVE KARLSEN:

- I beste fall kan jeg ta medalje. Men da må Kjetil, Lasse eller Bode Miller kjøre ut, sier han.

GULL-GROSSIST: Kjetil Aamodt har vunnet ni kombinasjonsrenn siden 1997 - blant annet VM-gullene i 1999 og 2001 - og har aldri vært dårligere enn nummer tre.
Hele Norges coronakart