LABER SESONGSTART: Radamel Falcao (f.v), kaptein John Terry og Branislav Ivanovic og resten av Chelsea har hatt en dårlig sesongstart. I kveld må de slå tilbake mot Maccabi Tel Aviv. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS
LABER SESONGSTART: Radamel Falcao (f.v), kaptein John Terry og Branislav Ivanovic og resten av Chelsea har hatt en dårlig sesongstart. I kveld må de slå tilbake mot Maccabi Tel Aviv. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLISVis mer

Disse katastrofetallene viser at Chelsea må vinne i kveld

Supporterklubb-talsmann: - Tidlig å krisemaksimere.

Fotballstudio fra klokka 20.45: Chelsea - Maccabi Tel Aviv

(Dagbladet): Etter fem serierunder i Premier League er ståa slik i Chelsea: 17. plass, fjerde sist, flest baklengsmål i ligaen (12) og elleve poeng opp til tittelrival Manchester City. Det forspranget er allerede fareturende stort dersom Chelsea har tenkt å forsvare ligatittelen denne sesongen.

Ingen regjerende Premier League-mester har innledet sesongen dårligere. I tillegg har ingen noensinne blitt ligamester på balløya etter å ha startet sesongen med bare fire poeng etter fem runder, skriver Sky Sports.

I tillegg har den mye omtalte Eva Carneiro-saken skapt store overskrifter. Byttingen av kaptein John Terry da London-laget ble valset over av Manchester City, skapte reaksjoner. Lørdag skal manager Jose Mourinho ha røket i strupen på Everton-manager Roberto Martinez. Det er urolig rundt Chelsea om dagen.

I kveld tar de fatt på Champions League, turneringen de vant i 2012 og tapte i finalen i 2008. Skal de gjenta bedriften fra 2012 må de komme inn på et annet spor enn de er nå. Det er det israelske laget Maccabi Tel Aviv som står på motsatt banehalvdel på Stamford Bridge i kveld.

Må bygge selvtillit Medieansvarlig i Chelseas norske supporterklubb, Sondre Lyshaugen, medgir at sesongstarten ikke har vært optimal.

- Men vi er fem kamper inn i sesongen, og jeg synes det er litt tidlig å krisemaksimere det. Jeg har stor tro på at det kan snu, sier han til Dagbladet.

Men Chelsea går trolig ikke inn i kveldens oppgjør med skyhøy selvtillit. Derfor tror Lyshaugen det er bra at det er nettopp Maccabi Tel Aviv som står på motsatt banehalvdel.

- Jeg har ikke noe grunnlag for å si så veldig mye om dem, men det bør være en grei skuring for oss. Det bør absolutt være tre poeng, som er viktige for oss akkurat nå slik at vi får bygd selvtillit. Jeg har faktisk tro på at det kan snu og være starten på en god periode for Chelsea. Det er en ypperlig anledning til å møte nettopp dette laget, som er høyst overkommelig. Det er viktig i denne perioden for å få bygd opp selvtilliten, sier Lyshaugen.

- Vi vet hva vi er På pressekonferansen foran kampen innrømte Jose Mourinho at spillerne er litt frustrerte, men mente at det er normalt i en slik situasjon.

- Det eneste problemet vi har er at resultatene har vært dårlige. Vi er ikke glade for det, men vi vet hva vi er, sier Mourinho.

Han innrømmet dog at Maccabi Tel Aviv er kapable til å vinne kampen, selv om han mener at Chelsea er et bedre lag, og bare må bevise det.

Men til helga venter en motstander som trolig får Chelsea til å skjelve hakket mer i buksene. Da tar de nemlig imot Arsenal på Stamford Bridge. Den blir også viktig med tanke på å minimere luka til Manchester City.

- Vi må ikke glemme at de henta inn åtte poeng på oss midt i sesongen i fjor, før vi seilte ifra igjen, så helt umulig er det ikke. Men City ser tøffe ut, medgir Sondre Lyshaugen.