TV-EKSPERTER UNDER EM. Egil Olsen og Brede Hangeland blir ekspertkommentatorier for TV 2 i fotball-EM.
Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX .
TV-EKSPERTER UNDER EM. Egil Olsen og Brede Hangeland blir ekspertkommentatorier for TV 2 i fotball-EM. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX .Vis mer

Disse kommenterer fotball-EM på tv

Brede Hangeland hentet inn som ekspert.

(Dagbladet): NRK og TV 2 bekrefter i dag hvem som skal lede og kommentere sendingene fra fotball-EM i Frankrike i sommer.

Kanalene deler rettighetene har fordelt de 51 kampene seg imellom. Åpningskampen og de to semifinalene sendes på TV 2, mens finalen sendes på NRK.

TV 2s PROGRAMLEDER: Julie Strømsvåg.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TV 2s PROGRAMLEDER: Julie Strømsvåg. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

NRKs kommentatorpar i Frankrike er Christian Nilssen/Tom Nordlie og Andreas Stabrun Smith/Bengt Eriksen.

TV 2 har Øyvind Alsaker og Kasper Wikestad som kommentatorer, og de får med seg Petter Myhre, Egil «Drillo» Olsen og Brede Hangeland som eksperter.

NRKs PROGRAMLEDER: Carina Olset.
Foto: Nina Ruud
NRKs PROGRAMLEDER: Carina Olset. Foto: Nina Ruud Vis mer

- Jeg gleder meg veldig til å følge mesterskapet, og ser fram til muligheten til å være med å formidle et av verdens viktigste og mest spennende idrettsarrangementer til det norske publikummet. Jeg har mye god fotballkunnskap i bunn, og som del av et sterkt TV 2-team skal jeg bidra til den beste dekningen av et mesterskap noensinne, sier Brede Hangeland til TV 2.

Samtlige kamper sendes på NRK Radio, på P1 og/eller digitalradiokanalen NRK Sport.

Kanalene skal også ha felles studio på Kontraskjæret i Oslo.

Julie Strømsvåg er anker og Erik Thorstvedt er fast ekspert under studiosendingene fra Kontraskjæret for TV 2. For NRK stiller Carina Olset og fotballekspert Lise Klaveness som faste innslag.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.