TV-EKSPERTER UNDER EM. Egil Olsen og Brede Hangeland blir ekspertkommentatorier for TV 2 i fotball-EM.
Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX .
TV-EKSPERTER UNDER EM. Egil Olsen og Brede Hangeland blir ekspertkommentatorier for TV 2 i fotball-EM. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX .Vis mer

Disse kommenterer fotball-EM på tv

Brede Hangeland hentet inn som ekspert.

(Dagbladet): NRK og TV 2 bekrefter i dag hvem som skal lede og kommentere sendingene fra fotball-EM i Frankrike i sommer.

Kanalene deler rettighetene har fordelt de 51 kampene seg imellom. Åpningskampen og de to semifinalene sendes på TV 2, mens finalen sendes på NRK.

TV 2s PROGRAMLEDER: Julie Strømsvåg.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TV 2s PROGRAMLEDER: Julie Strømsvåg. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

NRKs kommentatorpar i Frankrike er Christian Nilssen/Tom Nordlie og Andreas Stabrun Smith/Bengt Eriksen.

TV 2 har Øyvind Alsaker og Kasper Wikestad som kommentatorer, og de får med seg Petter Myhre, Egil «Drillo» Olsen og Brede Hangeland som eksperter.

NRKs PROGRAMLEDER: Carina Olset.
Foto: Nina Ruud
NRKs PROGRAMLEDER: Carina Olset. Foto: Nina Ruud Vis mer

- Jeg gleder meg veldig til å følge mesterskapet, og ser fram til muligheten til å være med å formidle et av verdens viktigste og mest spennende idrettsarrangementer til det norske publikummet. Jeg har mye god fotballkunnskap i bunn, og som del av et sterkt TV 2-team skal jeg bidra til den beste dekningen av et mesterskap noensinne, sier Brede Hangeland til TV 2.

Samtlige kamper sendes på NRK Radio, på P1 og/eller digitalradiokanalen NRK Sport.

Kanalene skal også ha felles studio på Kontraskjæret i Oslo.

Julie Strømsvåg er anker og Erik Thorstvedt er fast ekspert under studiosendingene fra Kontraskjæret for TV 2. For NRK stiller Carina Olset og fotballekspert Lise Klaveness som faste innslag.