Disse kommer til å prege Premier League 2013/14

Se Wikestad og Fjørtofts drømmeellevere.

PROFILER: Pablo Zabaleta, Robin van Persie, Juan Mata, Jack Wilshere, Leighton Baines, Daniel Agger og Hugo Lloris er bare noen av profilene Jan Åge Fjørtoft og Kasper Wikestad tror kommer til å prege den nært forestående Premier League-sesognen. Alle foto: NTB / Scanpix
PROFILER: Pablo Zabaleta, Robin van Persie, Juan Mata, Jack Wilshere, Leighton Baines, Daniel Agger og Hugo Lloris er bare noen av profilene Jan Åge Fjørtoft og Kasper Wikestad tror kommer til å prege den nært forestående Premier League-sesognen. Alle foto: NTB / ScanpixVis mer

• Sett opp ditt tips: Plasser de 20 lagene på tabellen, og du kan vinne en fotballtur for to til England verd 10 000 kroner. Si din mening og kom gjerne med din egen ellever i kommentarfeltet.

(Dagbladet): Lørdag sparkes Premier League igjen i gang, og to måneders ventetid er omsider snart over.

Det har vært en heftig sommer på overgangsmarkedet, men likevel ser det ikke ut til at all handlingen er ferdig riktig enda.

Drømmeellever Det er fortsatt knyttet usikkerhet til hvor både Luis Suárez, Wayne Rooney og Gareth Bale befinner seg når overgangsvinduet stenger, men inntil videre befinner de seg der de startet sommeren.

I fjor var både Bale og Suárez blant de som virkelig satte sitt preg på Ball-øya, og før sesongen sparkes i gang med Liverpool - Stoke på lørdag, har Dagbladet hørt med Jan Åge Fjørtoft og Kasper Wikestad om hvem de tror kommer til å prege den kommende sesongen. Et tilnærmet drømmelag i 4-4-2-formasjon.

Fjørtoft tror det er mange av de samme navnene som kommer til å prege Premier League denne sesongen, og har satt opp følgende ellever: Simon Mignolet; Kyle Walker, Vincent Kompany, Jan Verthongen, Leighton Baines; Gareth Bale, Michael Carrick, Jack Wilshere, Juan Mata; Luis Suárez, Robin van Persie.

Overgangsobjekter på plass Fjørtoft tar naturligvis forbehold om at spillerne blir i Premier League, men tror Bale også i år kommer til å dominere.

- Bale var helt fenomenal i fjor. Ved flere anledninger ga han Tottenham seieren nærmest egenhendig, og han viste at han har flere strenger å spille på. I tillegg til en helt rå fart og eksplosivitet, viste han seg også som både målscorer og tilrettelegger, sier han til Dagbladet.

Den tidligere England-, Tyskland- og Østerrike-proffen, tror også Suárez kommer til å følge opp den gode fjorårssesongen så snart han returnerer fra karantene.

- På tross av alle kontroversene, er han likevel en helt fantastisk god fotballspiller. Han hadde 23 mål i Premier League i fjor, og skapte også hele 85 prosent av Liverpools målsjanser, sier Fjørtoft.

- Premier Leagues beste keeper Det er ikke de store overraskelsene i Fjørtofts ellever, men noen interessante valg er det likevel. Både David de Gea, Joe Hart og Peter Cech må vike for Liverpools nyervervelse Simon Mignolet mellom stengene.

- Etter min mening var han Premier Leagues beste keeper i fjor. Han er utrolig god på streken og det skal blir spennende å se hvordan han håndterer presset i en større klubb.

På midtbanen har «Fjøra» også funnet plass til Arsenal-fansens kjæledegge, Jack Wilshere.

- Han er et av de største talentene England har oppfostret på mange år. Han har en oppofrende spillestil, men er likevel en nytelse å se på. En utrolig god nærteknikk og spilleforståelse, sier han.

Luiz på midten Både Leighton Baines, Jan Vertonghen, Michael Carrick, Robin van Persie og Gareth Bale går igjen også i Wikestads ellever, men TV 2-eksperten har tatt noen utradisjonelle valg. På midten finnes for eksempel Chelseas David Luiz.

- Det blir veldig spennende å se hvor Mourinho bestemmer seg for å bruke ham, men for meg er han perfekt i den defensive rollen på midten. Han spiller på små marginer, så det kan være godt å ha noen i sikring bak ham, men han er god på hodet og har et vanvittig skudd med begge bein, sier Wikestad til Dagbladet.

I mål har Wikestad valgt franske Hugo Lloris. En keeper han har fått veldig sansen for.

- Han er en fantastisk keepertype. Han er ung, han er moderne og langt på vei komplett. I tillegg synes jeg det er spennende at Tottenham vraker en keeper som tross alt har fungert godt for å slippe frem nye, sier han.

To nederlendere på topp I motsetning til Fjørtoft, har Wikestad ikke funnet plass til Luis Suárez på topp.

- Han var voldsomt god i fjor, og var nesten like viktig for Liverpool som Bale var for Tottenham, men det er noe med typen som ikke er videre tiltalende. I tillegg skal han uansett ikke spille Premier League-fotball før i oktober, og går dermed glipp av en sjettedel av sesongen.

Derimot har Wikestad funnet plass til Norwichs nyervervelse på topp, en spiss han vil karakterisere som veldig spennende.

MIDTEN: Kasper Wikestad ser gjerne at Mourinho bruker David Luiz i en defensiv rolle sentralt på midten i år. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
MIDTEN: Kasper Wikestad ser gjerne at Mourinho bruker David Luiz i en defensiv rolle sentralt på midten i år. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ Vis mer

- Han er jeg fryktelig spent på. Han er ung, og han har et voldsomt målsnitt - også i Europa. Norwich spilte kjip fotball i fjor, men i år har de hentet inn spennende typer, avslutter Wikestad.

Så gjenstår det å se hvem av Fjørtoft og Wikestad som har den beste krystallkula når sesongen skal oppsummeres i mai.

• Sett opp ditt tips: Plasser de 20 lagene på tabellen, og du kan vinne en fotballtur for to til England verd 10 000 kroner. Si din mening og kom gjerne med din egen ellever i kommentarfeltet.

ÉN AV TO: Fjørtoft har funnet plass til Suarez på sitt lag, mens Wikestad har prioritert en nederlandsk angrepsduo. Foto: EPA/MARK DADSWELL
ÉN AV TO: Fjørtoft har funnet plass til Suarez på sitt lag, mens Wikestad har prioritert en nederlandsk angrepsduo. Foto: EPA/MARK DADSWELL Vis mer
ENIGHET: Både Wikestad og Fjørtoft er skjønt enige om at Michael Carrick fortjener en plass på laget etter prestasjonene i fjor. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS
ENIGHET: Både Wikestad og Fjørtoft er skjønt enige om at Michael Carrick fortjener en plass på laget etter prestasjonene i fjor. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS Vis mer