Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Disse kunne like godt styrt norsk hockey

Nådeløs dom over Norges Ishockeyforbund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Vålerenga ble hardt straffet etter søndagens batalje mot Sparta Sarpsborg. Klubben er trukket tre poeng etter at direktør Jan Tore Kjær angivelig dyttet til dommer Ole Stian Hansen, i tillegg til at trener Espen «Shampo» Knutsen og VIF-spiller Kenneth Larsen er utestengt i henholdsvis tre og to kamper.

Nå feller Espen Shampo Knutsen en like nådeløs dom - over Norges Ishockeyforbund. Han overlater til styreleder Odd Magne Doset å kommentere poengstraffen spesielt, men uttaler seg gjerne om hockeyforbundet på generell basis.

- Ingenting sjokkerer meg lenger når det gjelder avgjørelser derfra. Det er et muppetshow, sier Knutsen til Dagbladet.no.

- Jeg synes generelt alle straffer i norsk hockey er for strenge. Når verbale ting straffes med tre kamper, lurer jeg på hva som skjer om det skulle hende noe virkelig gærent. Jeg har ikke akkurat slått ned noen, likevel får jeg tre kampers karantene.

- Hva mener du selv skjedde da du ble sendt på tribunen?

- Vi hadde fått to utvisninger mot oss, og jeg ville ha en forklaring på hva det var for. Jeg spurte assistentdommeren om jeg kunne få snakke med ham, og fikk til svar at han ikke ville. Da ropte jeg på ham for å få kontakt. For det fikk jeg matchstraff. Og det til tross for at vi hadde blitt enig om at vi skulle kommunisere dersom det var noe. Jeg fatter det bare ikke, tre kamper? Hva bør da en spiller få hvis han skader en annen spiller? spør Shampo.

Direktør Jan Tore Kjær ville ikke kommentere poengstraffen overfor Dagbladet.no i kveld, men overfor VG beskrev han søndag kveld situasjonen der han angivelig dyttet dommeren på følgende måte:

- Det hele var i ferd med å utarte, køller ble kastet på tribunen og der sto dommeren og smilte til meg. Maken til arroganse. Jeg fortalte hvor dårlig han hadde dømt. Han tok meg i armen og ba meg gå av banen, hvorpå jeg la premiene i fanget hans og gikk. Det er det hele, sa han til avisa.

PEILING PÅ HOCKEY?: VIF-trener Espen Shampo Knutsen betegner hockeyforbundet som et muppetshow. Her representert ved Kermit the Frog og Miss Piggy. Foto: AP
PEILING PÅ HOCKEY?: VIF-trener Espen Shampo Knutsen betegner hockeyforbundet som et muppetshow. Her representert ved Kermit the Frog og Miss Piggy. Foto: AP Vis mer

Dommer Hansen hadde en litt annen versjon:

- Jan Tore Kjær kom på isen etter kampen for å dele ut bestemannspremiene. Etter å ha gitt meg en verbal overhøvling, ba jeg han forlate isen. I stedet kommer han bort til meg, dunker premiene i magen min og dytter meg bort på isen. Først én gang, så én gang til, sa han.

Vålerenga har anket saken, og samtidig engasjert advokat John Christian Elden for å få avgjørelsen omgjort.

Klubben hevder for det første at hendelsen er «blåst ut av alle proporsjoner» - og anfører videre dommerutvalget ikke hadde myndighet til å innrapportere saken til disiplinærutvalget.

image: Disse kunne like godt styrt norsk hockey
<B>UTESTENGT I TRE KAMPER:</B> Espen Knutsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!