Disse må Nordhaug slå for å skrive norsk historie

Muligheten ligger åpen.

HAR KAPASITET: Lars Petter Nordhaug skriver norsk sykkelhistorie om han forbedrer Dag Erik Pedersens tredjeplass fra 1986 i søndagens Liège-Bastogne-Liège. En nordmann har aldri vært topp to i monumentet. Men for å nå opp dit, må 30-åringen vise seg sterkere enn langt mer meritterte konkurrenter. Foto: Tim De Waele, TDWSport.com
HAR KAPASITET: Lars Petter Nordhaug skriver norsk sykkelhistorie om han forbedrer Dag Erik Pedersens tredjeplass fra 1986 i søndagens Liège-Bastogne-Liège. En nordmann har aldri vært topp to i monumentet. Men for å nå opp dit, må 30-åringen vise seg sterkere enn langt mer meritterte konkurrenter. Foto: Tim De Waele, TDWSport.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Liège-Bastogne-Liège markerer slutten på vårsesongen og de episke klassikerne som har sett rytterne kjempe seg over brutale brosteinsstrekker og stupbratte bakker.

Rittet, hvis kallenavn er Den eldste dame, har en unik posisjon i sykkelverdenen. Som ett av fem monumenter henger det helt der oppe å triumfere på det seige oppløpet i Ans.

Et oppløp som i fjor så Dan Martin (Cannondale-Garmin) velte da seieren virket å være hans.

Beskjedne belgiere Det som gjør klassikeren så blytung er at det før oppløpet i Ans venter drøyt 250 kilometer. På søndag er den eksakte distansen 253 kilometer.

Og der prestisjefylte Amstel Gold Race skryter av 34 bakker i årets utgave, er belgierne langt mer sparsomme. De nøyer seg med ti kategoriserte stigninger i tillegg til avslutningen opp til målstreken.

Likevel er dette det tyngste ardennerklassikerne byr på.

Fordi bakkene er brutale der de stiger mellom fem og 13 prosent i snitt over minst én kilometer, i tillegg til at terrenget ellers også er sjeldent krevende og byr på få flate kilometer.

Som navnet indikerer, snur rytterne i Bastogne. Det skjer etter 107 kilometer, og det er på tilbaketuren at det virkelig blåses i jakthornet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.