Disse må stoppes

En rask spiss, en teknisk sterk playmaker og et defensivt arbeidsjern på midtbanen. Disse tre slovenske stjernene må Norge stoppe for å vinne på Ullevaal i morgen.

Milenko Acimovic er den internasjonalt mest kjente sloveneren som Norge møter i morgen. Playmakeren har tidligere spilt sammen med Steffen Iversen i Tottenham, og er nå i franske Lille. Han scoret også alle målene da Slovenia slo Moldova 3- 0 4. september.

-  Acimovic er drivkraften i laget. Ballen går mye innom ham når Slovenia skal angripe, forteller Moldes slovenske midtbanespiller Mitja Brulc til Dagbladet.

-  Han er i god form, og blir en farlig mann mot Norge.

Rask spiss

Acimovic spiller trolig hengende spiss i et 4- 4- 1- 1-system. Foran seg får han Ermin Siljak (31) , som scoret imponerende åtte mål på like mange kamper i forrige EM-kvalifisering.

-  Siljak er en rask spiller, som de norske spillerne er nødt til å passe på, sier Norges landslagsspeider Bjørn Hansen til Dagbladet.

-  I forsvar spiller de, som oss, med fire mann. Simon Seslar er en god defensiv midtbanespiller, som har som oppgave å hindre at motstanderen får mye rom foran forsvarsfireren. Han, Siljak og Acimovic er lagets tre viktigste spillere. Dessuten er Nastja Ceh fra Club Brugge en god spiller, sier Hansen, som så Slovenia mot Skottland i september og mot Italia sist lørdag.

Molde-midtstopper

-  De har få utskiftninger på laget, og ni av spillerne har startet alle de fire siste kampene, sier Bjørn Hansen.

Slovenia stiller uten sin desidert beste forsvarsspiller. Aleksander Knavs fra tyske Bochum er ute med en kneskade, og fikk heller ikke med seg kampen mot Italia.

Zeljko Mitrakovic er hentet inn som erstatter, startet mot Italia og utgjør trolig en svært urutinert forsvarsduo mot Norge sammen med Moldes Matej Mavric. De to har bare fem landskamper hver. Bostjan Cesar - innbytter og matchvinner mot Italia - er også en midtstopperkandidat.

Gjennom midten

-  Mavric imponerte mot Italia, og spiller ganske sikker mot Norge. Hvem av de to andre som får starte, er vanskelig å si, mener Bjørn Hansen.

Han forteller også om en midtbane hvor alle fire søker mot midten. Backene er raske og angrepsvillige, mens den sentrale midtbanen er noe temposvak. Laget angriper stort sett langs bakken og gjennom midten. Hansen mener ingen av spillerne er spesielt gode på hodet, sjøl om flere av dem er rundt 190 centimeter høye.

Mitja Burlc er svært sikker på morgendagens kamp ender uavgjort. Og mener begge lag bør være fornøyde med det.

-  Ett poeng vil være bra for begge. Slovenia har en god sjanse til å vinne, men jeg tror det blir en jevn kamp som ender uavgjort.

PLAYMAKER: Lilles Milenko Acimovic styrer Slovenias midtbane.
TOPPSCORER: Ermin Siljak skal score målene mot Norge i morgen.
DEFENSIV KLIPPE: Slovenias Simon Seslar.