Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Disse monsterarmene skal gjøre Putin stolt

Lokal helt og tidligere verdensmester i håndbak.

MUSKELMANN: Vojevoda har nemlig en forhistorie som profesjonell utøver i håndbak. I perioden 2000 til 2004 var han faktisk verdensmester, men så gikk han lei. Den russiske bamsen med røtter i området rundt OL-byen ville ha nye utfordringer, og valget falt på bob. Foto: Facebook
MUSKELMANN: Vojevoda har nemlig en forhistorie som profesjonell utøver i håndbak. I perioden 2000 til 2004 var han faktisk verdensmester, men så gikk han lei. Den russiske bamsen med røtter i området rundt OL-byen ville ha nye utfordringer, og valget falt på bob. Foto: Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Få med deg det siste fra Sotsji i vårt OL-studio

(Dagbladet): I dag skal herrenes OL-konkurranse i toer-bob avgjøres. På startstreken for vertsnasjonen står Aleksej Vojevoda og Aleksander Zubkov.

Førstnevnte av disse har en litt utradisjonell bakgrunn.

Russisk bjørn

Vojevoda har nemlig en forhistorie som profesjonell utøver i håndbak. I perioden 2000 til 2004 var han faktisk verdensmester, men så gikk han lei. Den russiske bamsen med røtter i området rundt OL-byen ville ha nye utfordringer, og valget falt på bob.

- Min armstyrke har hjulpet meg mye også i bob der min rolle er å stoppe boben. Jeg gjør det ved hjelp av styrken jeg har bygd meg opp gjennom mine år med håndbak. Jeg vokste opp i fjellene og ville bestandig klatre i trær med de andre barna. Jeg var bestandig den raskeste av alle. Det er derfra jeg har fått min enorme styrke, sier han til russiske medier.

Og det er ingen tvil om at den 33 år gamle vegetarianeren med kjempekreftene har de fysiske forutsetningene i orden. 194 centimeter lang, 115 kilo tung og en diameter på overarmene på 52 centimeter.

Nye muligheter

Men bob-kjøringen er alt annet enn en gimmick. For åtte år siden tok Vojevoda sølv i Torino, og for fire år siden ble det sølv i Vancouver. Oppfylles gulldrømmen i kveld, akter han etterhvert å returnere til håndbak.

- Håndbak er en veldig seriøs sport. Det er flere land og deltakere der, enn det er i bob. Når jeg har nådd mitt mål i bob har jeg planer om å bryte håndbak igjen, sier han.

Og Vojevoda er i rute. Etter de to første heatene ligger han og makker Zubkov i tet. Duoen har en ledelse på 32 hundredeler på Sveits. De to siste heatene går av stabelen i ettermiddag.

Og skulle det mot all formodning ikke gå veien i toer-boben, får 33-åringen en ny mulighet i helga. Da skal han nemlig også delta i firer-boben.

Hele Norges coronakart