Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Disse muskelbuntene knuste all motstand og sikret tidenes OL for Putin og Russland

Rekordfangst for vertsnasjonen.

I FORM: Ilja Tsjernousov (i midten), og Alexander Legkov (til høyre) på treningstur med trener Reto Burgermeister i sommer. I dag var de to russerne med på å tapetsere pallen på 50-kilometeren. Foto: facebook.com/Ski-Nordique
I FORM: Ilja Tsjernousov (i midten), og Alexander Legkov (til høyre) på treningstur med trener Reto Burgermeister i sommer. I dag var de to russerne med på å tapetsere pallen på 50-kilometeren. Foto: facebook.com/Ski-Nordique Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Få med deg alt fra Sotsji i vårt OL-studio

(Dagbladet): Med dagens storeslem på herrenes femmil, kunne Alexander Legkov omsider feire sin første individuelle mesterskapsmedalje på toppen av seierspallen.

Og når medaljene nå skal telles opp er det ikke bare klart at Russland blir stående som beste nasjon.

Det er også det beste vinter-OL medaljemessig av Russland / Sovjetunionen noen sinne.

Storfangst Fasiten for vertsnasjonens stolte utøvere ble til slutt 13 gull, 11 sølv og 9 bronse. Det er marginalt bedre enn fangsten Sovjet gjorde i Innsbruck 1976. Den gang ble de stående med 13 gull, 6 sølv og 8 bronse.

Totalen på 33 medaljer er også rekord, selv om det her hører med til historien at antallet grener har økt betraktelig siden 1970-tallet.

I løpet av de siste to ukene har det blitt delt ut 89 gullmedaljer i 88 øvelser (to i kvinnenes utfor). I 1976 var det bare 37 medaljeøvelser.

Utklassing Det var knyttet høye forventninger til dagens femmil.

For fire år siden tok Petter Northug sitt første individuelle OL-gull på øvelsen da han slo tyske Axel Teichmann med tre fattige tideler.

På avslutningen av dagens femmil sto det mellom Martin Johnsrud Sundby, Maxim Vylegsjanin, Ilja Tsjernousov, og Alexander Legkov.

Men russerne dro fra Johnsrud Sundby på oppløpet, og Legkov gikk inn til gull, Vylegsjanin tok sølvet, mens Tsjernousov tok bronsen. Johnsrud Sundby endte med det på fjerdeplass

I tillegg tok russernes firerbob, blant annet bestående av tidligere verdensmester i håndbak Alexej Vojevoda, gull på OLs siste dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!