Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Disse parodi-bildene av Roy Hodgson tar internett med storm

- Oppmerksomheteten er uventet, for å si det mildt, sier mannen bak bildene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Twitter er en lekeplass for deg som ønsker å lage en parodi-profil på kjendiser. Noen grunnleggere er litt mer oppfinnsomme enn andre, og det gjelder i aller høyeste grad for Simon Campbell fra England.

Twitter-profilen YouveBeenHogded har fått mye oppmerksomhet etter at den ble startet opp 8. januar i år. På 15 dager har grunnleggeren fått i overkant av 32 000 følgere på mikrobloggtjenesten.

Kort og godt legger Campbell ansiktet til England-manager Roy Hodgson på ansiktet til flere kjente fotballspillere og foteballmanagere. Steven Gerrard, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, David Moyes og Mesut Özil er bare noen av spillerne som har fått den tvilsomme «æren» av å få ansiktet til Hodgson klistret over sin egen maske.

- Idéen fikk jeg fra flere Liverpool-fans på Twitter. Det er tydelig at Roy Hodgson har et veldig uttrykkende ansikt, og folk har photoshoppet ham på bilder av kjendiser og liknende en stund. Jeg har vært en grafisk designer i omtrent sju år nå, og bestemte meg for å utføre det på fotballspillere og fotballpersonligheter, og gi det formatet «YouveBeenHodged». Det var ikke veldig planlagt, jeg fikk bare et innfall. Jeg forventet ikke at det skulle bli særlig populært, sier Campbell til Dagbladet.

Uventet Han hadde ikke forestilt seg at bildene skulle bli så populære.

- Oppmerksomheten er uventet, for å si det mildt. Min personlige Twitter-konto har rundt 8500 følgere, så jeg er vant til samspill med mange mennesker på sosiale medier, men reaksjonen til YoveBeenHodged har vært latterlig. Jeg syns idéen var ganske sær i begynnelsen, men jeg så fort at mange mennesker likte det like godt som meg. Det er fint, og ordene jeg får fra folk gjør meg utrolig ydmyk, sier Campbell.
Kjente uttrykk Roy Hodgson er kjent for å uttrykke seg når han står på sidelinja, på både godt og vondt. Han ser nok likevel humoren i disse bildene, som sannsynligvis vil bli populære fram mot fotball-VM til sommeren. 66-åringen tok over som manager for «Three Lions» i 2012.

Shinji Kagawa (Manchester United)
Steven Gerrard (Liverpool)
Mesut Özil og Per Mertesacker (Arsenal)
Sergio Agüero (Manchester City) og Phil Jones (Manchester United)
Manuel Pellegrini (Manchester City)
Franck Ribery (Bayern München)
Lionel Messi (Barcelona)
David Moyes (Manchester United)
David Luiz (Chelsea)
Joey Barton (Marseille)

I bildeserien over har Dagbladet plukket ut noen av de beste eksemplene fra profilen. Mannen bak bildene har gitt oss tillatelse til å bruke dem i denne artikkelen. Hvilken er din favoritt?

PARODIERT: Roy Hodgson er kjent for å vise mange ansiktsuttrykk under kamper.
Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
PARODIERT: Roy Hodgson er kjent for å vise mange ansiktsuttrykk under kamper. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix Vis mer
POPULÆR: To England-supportere har laget Roy Hodgson-masker. Nå bli ansiktet hans brukt på fotballspillere. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB Scanpix
POPULÆR: To England-supportere har laget Roy Hodgson-masker. Nå bli ansiktet hans brukt på fotballspillere. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart