PÅ LØNNSTOPPEN: Gary Player (t.v.), Arnold Palmer (i midten) and Jack Nicklaus har ikke spilt aktivt på mange år, men tjener fortsatt store penger på sine suksessrike golfkarrierer. Foto: Gary Hershorn / Reuters / NTB Scanpix
PÅ LØNNSTOPPEN: Gary Player (t.v.), Arnold Palmer (i midten) and Jack Nicklaus har ikke spilt aktivt på mange år, men tjener fortsatt store penger på sine suksessrike golfkarrierer. Foto: Gary Hershorn / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Disse pensjonistene tjener fortsatt millioner på golfen

Men Tiger Woods (37) er golfens lønnskonge.

(Dagbladet): Tiger Woods' image fikk en alvorlig knekk da utroskapsskandalen slo ned som en bombe sent i 2009.

Tiger hadde i flere år framstilt seg som en hengiven familiemann, men da et stort antall elskerinner sto fram fikk mange sponsorer kalde føtter og trakk seg.

I tillegg fikk han etter sigende et kraftig lønnstrekk av hovedsponsor Nike.

Men da han begynte å vinne igjen i fjor etter et par års sportslig nedtur, ble han plutselig et yndet sponsorobjekt igjen.

Magasinet Golf Digest har laget en oversikt over hvilke golfstjerner som tjener best, og Tiger stiller i egen klasse på toppen av lista.

TJENER BEST: Tiger Woods er ikke lenger ranket som verdens beste spiller, men ingen er i nærheten av ham lønnsmessig. Foto: Mike Blake / Reuters / NTB Scanpix
TJENER BEST: Tiger Woods er ikke lenger ranket som verdens beste spiller, men ingen er i nærheten av ham lønnsmessig. Foto: Mike Blake / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Mer oppsiktsvekkende er det at topp ti-lista inneholder fire navn som ikke har vært i verdenstoppen på lang, lang tid.

Jack Nicklaus (73), Arnold Palmer (83) og Gary Player (77) var golfens første globale merkevarer. Det nyter de fortsatt godt økonomisk av i dag.

I tillegg tjener Greg Norman (57) fortsatt enorme summer selv om det begynner å bli noen år siden han jevnlig spilte golf aktivt.

Det er bare tre kvinnelige golfere som kommer med på lista. Suzann Pettersen (31) er ikke blant dem, selv om hun er en av verdens absolutt beste spillere.

Yani Tseng (24), Paula Creamer (26) og Ai Miyazato (27) tjente henholdsvis 27,3 millioner, 29,3 millioner og 29,4 millioner i innspilte kroner og sponsorinntekter.

GODT BETALT: Phil Mickelson er tjenser mest etter Tiger Wioods. Foto: Hunter Martin / AFP / NTB Scanpix
GODT BETALT: Phil Mickelson er tjenser mest etter Tiger Wioods. Foto: Hunter Martin / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Her er de ti best betalte spillerne, ifølge Golf Digest.

10. Gary Player (77), 76 millioner kroner.
Sørafrikaneren har vunnet 165 turneringer over hele verden, men tjener nå nesten utelukkende til livets opphold ved å designe golfbaner og ved å promotere ulike produkter.

9. Luke Donald (35), 78 millioner kroner.
Engelskmannen vant to turneringer i 2012 og tjente rundt 37 millioner kroner på golfbanen. Resten av lønna sørget sponsorene for.

8. Greg Norman (57), 93 millioner kroner.
«The Great White Shark» opprettet en mektig merkevare som aktiv, og er en meget suksessrik forretningsmann. Australieren designer golfbaner, klær og vin basert på golfkarrieren.

7. Brandt Snedeker (32), 95 millioner kroner.
Amerikaneren går mot strømmen som en av de få som tjente mer på banen enn på sponsoravtaler. Vant Fed Ex-cupen da han gikk til topps i Tour Championship på PGA-touren i fjor, og tjente da vanvittige 62 millioner kroner på en dag. Sa i et intervju sist uke at han fortsatt ikke har rørt pengene.

6. Ernie Els (43), 101 millioner kroner.
En av de spillerne som reiser mest, og er meget populær over hele verden. Sørafrikaneren vant British Open i fjor, og viste med det at han fortsatt er å regne med i verdenstoppen. Tjente 25 millioner kroner på golfbanen.

5. Rory McIlroy (23), 123 millioner kroner.
Golfens nye stjerneskudd kommer til å være høyere på lista neste år etter at han signerte en ti-årskontrakt med Nike som skal være verdt over en milliard kroner. Nord-iren tjente 85 millioner på golfbanen i fjor, og er i øyeblikket klar verdensener.

4. Jack Nicklaus (73), 153 millioner kroner.
Amerikaneren, som har vunnet flest Majortitler av alle med 18, har utviklet et enormt forretningsimperium. Designer baner og har egen kleskolleksjon.

3. Arnold Palmer (83), 196 millioner kroner.
Det har gått mange tiår siden amerikaneren var i verdenstoppen, men er fortsatt en så stor merkevare at han er på coveret sammen med Tiger Woods på årets utgave av hans TV-spill.

2. Phil Mickelson (42), 247 millioner kroner.
Amerikaneren, som har vært i verdenstoppen i mer enn 20 år, er enormt populær og tjener stort på det. Hele 218 millioner kroner av det han tjente i fjor kom fra sponsorer.

1. Tiger Woods (37), 470 millioner kroner.
Tjente mer før skandalen, men er fortsatt konge på lønnstoppen. Amerikaneren vant tre ganger i fjor, og gikk til topps i sesongdebuten på PGA-touren sist uke. Mistet mange sponsorer i 2009 og 2010, men dro likevel inn 420 millioner kroner utenfor banen i fjor.

NYE TIGER: Rory Mcllroy er verdens beste spiller, men har fortsatt et stykke opp til lønnstoppen. Foto: Manuel Salazar / AP / NTB Scanpix
NYE TIGER: Rory Mcllroy er verdens beste spiller, men har fortsatt et stykke opp til lønnstoppen. Foto: Manuel Salazar / AP / NTB Scanpix Vis mer
BLANT DE BESTE: Luke Donald var verdensener i en periode i fjor, og tjente meget gode penger. Foto: Nikhil Monteiro / Reuters / NTB Scanpix
BLANT DE BESTE: Luke Donald var verdensener i en periode i fjor, og tjente meget gode penger. Foto: Nikhil Monteiro / Reuters / NTB Scanpix Vis mer