Disse populære rulleskøyte-jentene trenger din hjelp

Hotpants, hjelm og hjul knuser Tippeliga-lag.

POPULÆRE JENTER: Jentene i Nidaros Roller Derbyklubb har sanket flere stemmer enn flere lag i Tippeligaen. De kjemper i toppen i klassen for spesialidrettslag under 100 medlemmer. Foto: Elisabeth Anker Jakobsen
POPULÆRE JENTER: Jentene i Nidaros Roller Derbyklubb har sanket flere stemmer enn flere lag i Tippeligaen. De kjemper i toppen i klassen for spesialidrettslag under 100 medlemmer. Foto: Elisabeth Anker Jakobsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Husk å stemme på Klubben i ditt hjerte før klokka 12.

(Dagbladet): Vi er helt i innspurten i Klubben i mitt hjerte, og du kan stemme på din favorittklubb helt fram til klokka 12 i dag.

Årets kampanje inneholder en del overraskelser - og en av de største står et lag fra Trondheim for.

Nidaros Roller Derbyklubb er en klubb med litt over 40 medlemmer, og driver med en sport de færreste har kjennskap til.

- Det er vanskelig å sammenligne oss med andre idretter, men roller derby er en kontaktsport for jenter. Vi har mange regler, oval bane og ingen ball. Utøverne er godt beskyttet, men det kan gå hardt utover ankler, knær og ribbein, sier leder i Nidaros Roller Derbyklubb, Maria Bitnes.

Det er kun tre klubber i Norge som driver med roller derby. En klubb i Oslo, Tromsø og Trondheim. Spesielt i USA er idretten populær, med store show og mange tilskuere.

Utøverne er utstyrt med hjelm, hotpants og rulleskøyter. I årets Klubben i mitt hjerte-kampanje er jentene svært populære og har sanket flere stemmer enn flere klubber fra Tippeligaen. Blant annet storklubber som Lillestrøm, Viking og Molde ligger bak jentene i den totale oversikten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer