- Disse rittene er alltid en krig

Ja, dette er faktisk et sykkelritt! OBS: Sterke bilder.

LIVLØS PÅ BAKKEN Marcel Aregger endte opp på sykehus med kutt- og bruddskader etter denne velten. Rudiger Selig forsikret seg om at det gikk greit med konkurrenten før han selv dro til sykehus for sjekk etter egen velt. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
LIVLØS PÅ BAKKEN Marcel Aregger endte opp på sykehus med kutt- og bruddskader etter denne velten. Rudiger Selig forsikret seg om at det gikk greit med konkurrenten før han selv dro til sykehus for sjekk etter egen velt. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Paris-Roubaix-økenavnet «Helvet i nord» har krigskonnotasjoner, og det kunne sannelig «Flandern på tvers» (Dwars door Vlaanderen) også fortjent.

Tim De Waeles bilder fra onsdagens sykkelritt, minner en hel del om slagmarken fra en av de store verdenskrigene (se flere bilder langs høyremargen lengre ned i artikkelen).

Så ille var det ikke på langt nær - heldigvis. Etter utallige velt på sleipe veier mellom Roselaere og Waregem, er det likevel en hel del ryttere som har sår å slikke denne torsdagen.  Sveitser lå livløs igjen på bakken Verst gikk det utover sveitsiske Marcel Aregger. 25-åringen lå urørlig og blodig igjen på asfalten etter velt.

Over ham sto Rudiger Selig (Katjusja) bekymret. Tyskeren var helt gjensmurt av gjørme etter sin velt, men ønsket først og fremst å sjekke om det gikk greit med sin uheldige konkurrent.

IAM Cycling la senere på kvelden ut et bilde på Twitter av Aregger fra sykesengen. Kragebeinet var brukket og han hadde pådratt seg flere kutt i ansiktet.

Nordmenn i aksjon Tre nordmenn deltok i den viktige gjennomkjøringen foran Flandern rundt: Kristoffer Skjerping, Vegard Breen og Sven Erik Bystrøm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.