LIVLØS PÅ BAKKEN Marcel Aregger endte opp på sykehus med kutt- og bruddskader etter denne velten. Rudiger Selig forsikret seg om at det gikk greit med konkurrenten før han selv dro til sykehus for sjekk etter egen velt. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
LIVLØS PÅ BAKKEN Marcel Aregger endte opp på sykehus med kutt- og bruddskader etter denne velten. Rudiger Selig forsikret seg om at det gikk greit med konkurrenten før han selv dro til sykehus for sjekk etter egen velt. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

- Disse rittene er alltid en krig

Ja, dette er faktisk et sykkelritt! OBS: Sterke bilder.

(procycling.no): Paris-Roubaix-økenavnet «Helvet i nord» har krigskonnotasjoner, og det kunne sannelig «Flandern på tvers» (Dwars door Vlaanderen) også fortjent.

Tim De Waeles bilder fra onsdagens sykkelritt, minner en hel del om slagmarken fra en av de store verdenskrigene (se flere bilder langs høyremargen lengre ned i artikkelen).

Så ille var det ikke på langt nær - heldigvis. Etter utallige velt på sleipe veier mellom Roselaere og Waregem, er det likevel en hel del ryttere som har sår å slikke denne torsdagen.
 
Sveitser lå livløs igjen på bakken Verst gikk det utover sveitsiske Marcel Aregger. 25-åringen lå urørlig og blodig igjen på asfalten etter velt.

Over ham sto Rudiger Selig (Katjusja) bekymret. Tyskeren var helt gjensmurt av gjørme etter sin velt, men ønsket først og fremst å sjekke om det gikk greit med sin uheldige konkurrent.

IAM Cycling la senere på kvelden ut et bilde på Twitter av Aregger fra sykesengen. Kragebeinet var brukket og han hadde pådratt seg flere kutt i ansiktet.

Nordmenn i aksjon Tre nordmenn deltok i den viktige gjennomkjøringen foran Flandern rundt: Kristoffer Skjerping, Vegard Breen og Sven Erik Bystrøm.

Best av disse var Bystrøm som taklet de rådende forholdene på en overbevisende måte.

Les også: - Dette skulle jeg aldri gjort

FRAKTES BORT PÅ BÅRE: Senere på kvelden gjorde IAM Cycling det klart at det etter forholdene sto bra til med Marcel Aregger på sykehuset i Belgia. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
FRAKTES BORT PÅ BÅRE: Senere på kvelden gjorde IAM Cycling det klart at det etter forholdene sto bra til med Marcel Aregger på sykehuset i Belgia. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

- Jeg så kun den første velten med Marco Haller. Han er fortsatt på sykehuset med hjernerystelse, men skal visst nok skrives ut senere i dag. Rudiger Selig var kun en kort tur innom sykehuset, men er tilbake på trening i dag. Jeg synes ikke det var uvanlig glatt i går, sier haugesunderen til procycling.no.

- Det er alltid en krig Vegard Breen gjorde en oppofrende hjelperytterjobb for hans Lotto-Soudal. Det belgiske laget slapp unna mesteparten av uhellene, men klarte likevel ikke å blande seg inn helt i toppen av resultatlisten.

Best var Tiesj Benoot på sjetteplass.

- Jeg dekket brudd på de første åtte milene, og siden satt jeg rundt Jens Debusschere. Mitt siste bidrag var å tette luka for ham etter Taienberg, før han og Tiesj Benoot kom seg løs, forteller Breen til procycling.no.

GOSS I GRØFTA: Matthew Goss er lagkamerat med Edvald Boasson Hagen til MTN-Qhubeka. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
GOSS I GRØFTA: Matthew Goss er lagkamerat med Edvald Boasson Hagen til MTN-Qhubeka. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

- Var det en dramatisk dag på sykkelen for din del?

- Disse rittene er alltid en krig, og jeg vil tro det kommer bra fram på bilder med været vi hadde i går. Den verste velten gikk rett bak meg da vi passerte Haaghoek, men det veltes jo nesten hele tiden, forteller han.

Boom veltet på vei opp til teten Og det var en ganske passende beskrivelse på onsdagens konkurranse.

Både Stijn Devolder og Lars Boom gikk ned i samme sving på vei ned fra Paterberg.

KUTTSKADER: Blodet fløt da Aregger landet på asfalten med skulderen og venstresiden av ansiktet. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
KUTTSKADER: Blodet fløt da Aregger landet på asfalten med skulderen og venstresiden av ansiktet. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

Boom kjørte da solo for å ta seg opp til Michal Kwiatkowskis ledergruppe. Han hadde tatt inn halve forspranget, da han tok for store sjanser på det glatte underlaget.

Astana-rytteren ble da fulgt av en motorsykkel fra TV-produksjonen. Den led samme skjebne som nederlenderen, men heldigvis klarte føreren å manøvrere den trygt ut i grøftekanten.

Devolder ankom målområdet i Waregem med blod i ansiktet. Verken han eller Boom pådro seg bruddskader i velten, men Trek-rytteren slo albuen han pådro seg brudd i under fjorårets Flandern rundt.

HJERNERYSTELSE: Rittet til Marco Haller endte her. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
HJERNERYSTELSE: Rittet til Marco Haller endte her. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

Fredag er det klart for ny, belgisk brosteinskrig. Da sykler Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen, Sven Erik Bystrøm og Kristoffer Skjerping klassikeren E3 i Harelbeke.

Følg med på procycling.no for enda flere sykkelnyheter. Vi er både på Twitter og Facebook!

GJØRMEBRYER: Rudiger Selig fjernet det verste av gjørme i ansiktet. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
GJØRMEBRYER: Rudiger Selig fjernet det verste av gjørme i ansiktet. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer
MANGE VELT: Det var mye "carnage" i bakkant av feltet denne dagen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
MANGE VELT: Det var mye "carnage" i bakkant av feltet denne dagen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer