Disse sa nei og ble i Norge

  • Bodø/Glimts Trond Fredrik Ludvigsen sa som Alta-spillende 15-åring nei til spanske Espanyol. Han har også sagt nei til treningsopphold i Chelsea, PSV, Ajax og Heerenveen.

- Jeg følte meg for ung til å reise til utlandet og angrer ikke på valget i etterkant, sier Ludvigsen til Dagbladet.

Han var i tvil hva han skulle gjøre som 15-åring, men valgte å takke ja til et tilbud i Glimt. Nå har han etablert seg i klubben og er en av Tippeligaens mest spennende spillere.

  • Vikings Christer Robertson sa nei til Leeds som 16-åring. Robertson klarte aldri å etablere seg i serieleder Vikings lagoppstilling denne sesongen og gikk til 2. divisjonsklubben Vidar.

- Det var for tidlig å reise ut som 16/17-åring. Jeg fant ut at jeg ville prioritere skolen først. Det hender likevel at jeg setter meg for å tenke på hva som kunne skjedd hvis jeg hadde reist, sier Robertson til Dagbladet.

Den nå 20 gamle spilleren har fortsatt ikke gitt opp proffdrømmen.

- Jeg må bare innom en liten omvei først, sier Robertson.

  • Lyns Kristian Onstad (17) takket nei til tretten klubber i Premier League som 16-åring. Isteden satser han på utdanning ved Norges Toppidrettsgymnas og fotball i Lyn.

- Er jeg god nok, for jeg sjansen igjen seinere, sier Onstad.

  • Rune Jarstein Almenningen
har flere opphold i Manchester United bak seg, men ønsker å bli i Norge en stund til. Keepertalentet spiller til daglig for Herkules, men trener med Odd Grenland flere ganger i uka.

  • Tommy Svindal Larsen
ble betegnet som guds gave til fotballen da han dominerte på aldersbestemte landslag rundt 1990. Som 17-åring fikk han tilbud fra blant annet Ajax, Anderlecht, Bayern Munchen og Standard Liege.

- Sånn i ettertid kan man spekulere over både det ene og det andre, men jeg angrer ikke på at jeg ble hjemme, sier Tommy.

Han ble rådet til å spille noen år i Norge før han dro utenlands. Den perioden har blitt lengre enn han setter pris på.

  • John Carew
gjorde seg tidlig bemerket på aldersbestemte landslag med sin sterke fysikk. Var ønsket av Kenny Dalglish i Blackburn som 15-åring, men valgte å bli i Norge.

- Det var en lur avgjørelse av John når vi ser hva han har oppnådd de siste årene.

  • Brannduoen Erlend Hanstveit og Azar Karadas er også blant de spillerne som i ung alder har avslått tilbud fra utenlandske klubber. Det samme gjelder Sogndals Tommy Øren.