Disse scenene kan føre til nytt grisehode på banen

Kveldens El Clasico er en atombombe av en kamp.

VILLE SCENER: José Mourinho stormet ut på banen i elleville jubelscener etter Champions League-semifinalen forrige sesong, noe som fikk Barcelona-keeper Victor Valdes til å reagere. Foto: JOSEP LAGO/AFP
VILLE SCENER: José Mourinho stormet ut på banen i elleville jubelscener etter Champions League-semifinalen forrige sesong, noe som fikk Barcelona-keeper Victor Valdes til å reagere. Foto: JOSEP LAGO/AFPVis mer

Direkte 21.00: Følg Barcelona - Real Madrid i fotballstudio

(Dagbladet): Slaget mellom Barcelona og Real Madrid har alltid vært en klassiker, men kanskje er det større enn noen gang nå.

Mange ting peker i den retning.

En av faktorene som gjør kveldens El Clasico til en atombombe av en fotballkamp, heter José Mourinho. Verdens største trenerprofil har gjort sitt ytterste de siste sju månedene for å bli hatet på Camp Nou.

Mye tyder på at han har klart det.

Vil slippe grisehode Luis Figos overgang fra Barcelona til Real Madrid har blitt et bilde på El Clasico. Første gangen han spilte på Camp Nou etter turen fra hovedstaden til Catalonia, haglet det mynter, tre mobiltelefoner, flere mursteinbiter og et sykkelkjede etter ham. Det gjentok seg året etter, og da ble Figo anmodet om å ikke ta cornere.

Og det er jo greit å holde seg unna når du får sykkeldeler kastet etter seg.

I 2002 toppet det seg. Da kastet Barca-fansen et grisehode etter portugiseren.

TOK GREP: Victor Valdes forsøkte å dra ned armen til José Mourinho etter semifinalen på Camp Nou. Foto: MARTI FRADERA/REUTERS
TOK GREP: Victor Valdes forsøkte å dra ned armen til José Mourinho etter semifinalen på Camp Nou. Foto: MARTI FRADERA/REUTERS Vis mer

Nå er det mange som lurer på om Mourinho er «verdig» den samme behandlingen. Barcelona-stopper Gerard Pique håper Real Madrid-treneren slipper billigere unna.

- Ingen liker å se et grisehode på Camp Nou, så jeg håper ikke noe sånt skjer i kveld. Vi kan ikke kontrollere hva folk mener om ham, men jeg synes ikke vi skal gi ham en større hovedrolle enn han har - den er allerede stor nok, sier Pique ifølge ESPN.

- Mine fans Det er sju måneder siden José Mourinho slapp alle hemninger og løp rundt som en verdensmester på Camp Nou. Han følte seg nok også som en, etter at han hadde ledet Inter til Champions League-finalen på katalanernes bekostning.

Spillere kan ta av etter bragdseiere, men trenere skal liksom holde seg i skinnet.

Det mente i hvert fall Barcelona-keeper Victor Valdes, som gikk rett i strupen på Mourinho. De havnet i håndgemeng inne på banen, noe Mourinho mente skyldtes en misforståelse.

- Victor trodde jeg jublet for å provosere hjemmefansen, men det stemmer ikke. Jeg feiret bare med supporterne våre, noe jeg har min fulle rett til. Det er mine fans. Når du går på banen gjør du det ikke bare med ferdigheter, du må også svette blod for å vinne, sa Mourinho etter kampen.

Han kunne trolig forklart feiringen med hva som helst, uten å ha møtt gehør i Barcelona.

«Henrettet» Og denne høsten - etter at han tok over de helhvite - har det psykologiske spillet bygd seg opp gradvis. I media har omtrent alt Mourinho har gjort de siste ukene blitt tolket i retning av kveldens stjernekrig.

Portugiseren har anklaget motstandere for å ikke gi alt mot Barcelona, noe som førte til en heftig krangel med Sporting Gijon-trener Manuel Preciado og en påfølgende anmeldelse av regjeringens kommisjon mot mobbing og intoleranse i idretten.

FRESTE: Victor Valdes var rasende på José Mourinho. Foto: MARTI FRADERA/REUTERS
FRESTE: Victor Valdes var rasende på José Mourinho. Foto: MARTI FRADERA/REUTERS Vis mer

Madrid-baserte Marca «henrettet» derfor Mourinho som en martyr på forsida for en drøy uke siden.

Selv toner Mourinho seg ned litt nå, når avspark nærmer seg. Derfor vil han ikke si så mye om hva slags mottakelse han forventer på Camp Nou.

- Det blir vel som alltid. Det er første - men forhåpentligvis ikke siste - gang jeg kommer dit som Real Madrid-trener. Jeg vil komme tilbake mange ganger, sier han ifølge AS.

PS! Real Madrid-spillerne ble møtt av rundt 1500 supportere på flyplassen i går kveld, men mottakelsen var ikke så hjertelig ved spillerhotellet. Barca-fans kastet steiner og flasker mot bussen og ruta ved Raul Albiol og Alvaro Arbeloa sprakk.

TRIUMFEN: José Mourinhos taktiske triumf sendte Inter til Champions League-finalen - hvor de slo Bayern München. Foto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP
TRIUMFEN: José Mourinhos taktiske triumf sendte Inter til Champions League-finalen - hvor de slo Bayern München. Foto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP Vis mer