Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Disse seks avgjør når de siktede spillerne kommer på banen igjen

Men det kan ta flere uker før Follo og Asker får svar.

ETIKKRÅDET: Komiteen som skal avgjøre om det er etisk riktig å la de siktede spille består av Bente Erichsen (direktør i Nobels Fredssenter), Sven Mollekleiv (president i Norges Røde Kors), Henrik Syse (filosof og ansatt ved Institutt for fredsforskning), Arthur Arntzen (folkekjær humorist og samfunnsdebattant), Cathrine Sandnes (redaktør i Samtiden) og Rune Bratseth (sekretær).  Foto: SCANPIX/DAGBLADET
ETIKKRÅDET: Komiteen som skal avgjøre om det er etisk riktig å la de siktede spille består av Bente Erichsen (direktør i Nobels Fredssenter), Sven Mollekleiv (president i Norges Røde Kors), Henrik Syse (filosof og ansatt ved Institutt for fredsforskning), Arthur Arntzen (folkekjær humorist og samfunnsdebattant), Cathrine Sandnes (redaktør i Samtiden) og Rune Bratseth (sekretær). Foto: SCANPIX/DAGBLADET Vis mer

(Dagbladet): De fire siktede spillerne i kampfiksingssaken har ikke spilt fotballkamper etter at politiet stemplet dem som siktet i saken.

Det kan forbli situasjonen en god stund framover.

Både Asker og Follo står fortsatt på beslutningen om at spillere som er siktet av politiet ikke blir benyttet i kommende helgs kamper. Asker har en utsatt kamp allerede torsdag mot Stabæk 2, men daglig leder Arne Knoph tviler på at siktede spiller. 

- Vi vurderer saken fortløpende. Så langt er det ingen endringer i saken, men det kan skje i løpet av kort tid, sier Knoph. 

Komiteen avgjør
Dagbladet kunne i går avsløre Norges Fotballforbunds anmeldelse til politiet. Der sto det blant annet at «De spillerne som mistenkes for å være involvert, var borte fra siste trening før kamp»

Knoph reagerer på dette, og sier den siktede spilleren i Asker verken var borte fra trening eller ga dårlig forklaring på fravær før kamp. 

- Slike nye opplysninger fra media gjør at vi prøver å finne ut om grunnlaget burde vært annerledes, sier Knoph som samtidig understreker at de vil lytte til NFFs etiske komité.  

- Det er dyktige folk som er verdt å lytte til.

Komiteen som skal avgjøre om det er etisk riktig å la de siktede spille består av Bente Erichsen (direktør i Nobels Fredssenter), Sven Mollekleiv (president i Norges Røde Kors), Henrik Syse (filosof og ansatt ved Institutt for fredsforskning), Arthur Arntzen (folkekjær humorist og samfunnsdebattant), Cathrine Sandnes (redaktør i Samtiden) og Rune Bratseth (sekretær). 

- Komiteen er ikke juridisk, så de bestemmer ikke. Juridisk er det uproblematisk at de spiller, men vi har henstilt klubbene til å ikke bruke de siktede spillerne. Det er arbeidsgiver som bestemmer om de vil bruke spillerne eller ikke, fastslår generalsekretær i Norges Fotballforbund Kjetil Siem.  

Kan ta uker
Asker og Follo har uttalt at de vil lytte til NFF. Hvis det ikke kommer nye fakta på bordet eller at politiet trekker siktelsen vil klubbene altså avvente svar fra etisk komité. 

Det kan ta flere uker.  

- Komiteen er spredd for alle vinder. De har ferie og det kan ta noen uker før de samles, sier Siem.

Arne Knoph i Asker synes det er fornuftig med en etisk komité, men reagerer på at det skal ta så lang tid. 

- Det hadde vært fint om det gikk litt raskere.   

Styreleder i Follo avventer også situasjonen. 

- Med mindre det skjer noe nytt vil våre spillere stå over kampene som kommer, sier Ole Bjørn Fausa til Dagbladet.

KLUBBENE BESTEMMER: Men NFFs generalsekretær Kjetil Siem har anbefalt Follo og Asker å ikke bruke de siktede spillerne.
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
KLUBBENE BESTEMMER: Men NFFs generalsekretær Kjetil Siem har anbefalt Follo og Asker å ikke bruke de siktede spillerne. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media