NOMINERT I BEGGE KATEGORIER: Gareth Bale og Samir Nasri kan vinne priser både for årets spiller og årets unge spiller, stemt fram av kollegene i Premier League.  Foto:   EPA/JONATHAN BRADY
NOMINERT I BEGGE KATEGORIER: Gareth Bale og Samir Nasri kan vinne priser både for årets spiller og årets unge spiller, stemt fram av kollegene i Premier League. Foto: EPA/JONATHAN BRADYVis mer

Disse seks kan bli årets spiller i Premier League

Fra seks ulike klubber.

(Dagbladet): Selv om det gjenstår viktige kamper i Premier League, har spillerne for lengst stemt på kollegene de mener fortjener utmerkelsen «årets spiller» og «årets unge spiller».

Resultatene fra avstemningen er ennå ikke offisielle, men Daily Mail kan i dag presentere de seks nominerte i hver kategori:

I den gjeveste finner vi Carlos Tevez (Manchester City), Samir Nasri (Arsenal), Nemanja Vidic (Manchester United), Gareth Bale (Tottenham), Scott Parker (West Ham) og Charlie Adam (Blackpool).

De to sistnevnte er verdt å merke seg, for det er en sjeldenhet at spillere fra klubber langt nede på tabellen markerer seg i denne typen kåringer.

Bare én Bale-assist
TV 2-kommentator Øyvind Alsaker er mest forbauset over nominasjonen av Gareth Bale.

KAN VINNE: Carlos Tevez og Nemanja Vidic kan begge vinne prisen som årets spiller. Foto:  AFP PHOTO/ANDREW YATES
KAN VINNE: Carlos Tevez og Nemanja Vidic kan begge vinne prisen som årets spiller. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

«Hva gjør Bale på lista? Er det én målgivende han har i ligaen? Nani eller Vidic er Årets Spiller i mine øyne», skriver han på Twitter.

Han legger til at både Luka Modric og Rafael van der Vaart ville vært bedre valg fra Tottenham.

Bale har ganske riktig notert seg for én assist - som plasserer ham helt nede på 150.plass på lista over spillere med flest målgivende. Waliseren har samtidig scoret sju ganger.

Til sammenligning har Nani 16 målgivende og ni mål.

BUNNLAGENE REPRESENTERT: Som regel er det spillere fra topplagene som dominerer slike kåringer, men Charlie Adam og Scott Parker har imponert stort i Premier League denne sesongen. Foto: (AP Photo / Barrington Coombs/PA )
BUNNLAGENE REPRESENTERT: Som regel er det spillere fra topplagene som dominerer slike kåringer, men Charlie Adam og Scott Parker har imponert stort i Premier League denne sesongen. Foto: (AP Photo / Barrington Coombs/PA ) Vis mer

Men portugiseren er neppe den mest populære blant sine kolleger i Premier League, og har kanskje fått svi for det når spillerne har avgitt sin stemme.

Blackpool store juvel
Charlie Adam er derimot blitt belønnet for en kanonsesong, som har inneholdt ni mål og sju målgivende. I januar var 25-åringen en ettertraktet mann på overgangsmarkedet, med Liverpool blant de mest ivrige, men manager Ian Holloway greide såvidt å beholde sin største juvel.

I hvert fall fram til sommeren.

Carlos Tevez har også flørtet med andre klubber, men har vist hvorfor Manchester City gjorde klokt i å holde på ham. Argentinerens 19 scoringer så langt har mye av æren for at de lyseblå er i posisjon til å greie en plass blant de fire beste.

De fire siste årene har Manchester United hatt årets spiller: I 2007 og 2008 var det Cristiano Ronaldo, så Ryan Giggs, før Wayne Rooney dro i land utmerkelsen i fjor.

UTELATT: Rafael van der Vaart, tross sju målgivende og ti mål. Foto: (AP Photo/Alastair Grant)
UTELATT: Rafael van der Vaart, tross sju målgivende og ti mål. Foto: (AP Photo/Alastair Grant) Vis mer

I kategorien for årets unge spiller er Bale og Nasri med igjen. De får konkurranse av Jack Wilshire, Joe Hart, Seamus Coleman og Nani.

Det skal imidlertid mye til for at én spiller rasker med seg begge prisene.

I fjor var for eksempel Wayne Rooney nominert i begge kategorier, men selv om han var kollegenes førstevalg som årets spiller, var det James Milner som stakk av med den andre utmerkelsen.

UTELATT: Nani, tross 16 målgivende og ni mål. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
UTELATT: Nani, tross 16 målgivende og ni mål. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer