Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Disse seks personene avgjorde Mourinhos Chelsea-skjebne

Chelseas mektigste.

MARINA GRANOVSKAJA: Moskva-fødte Granovskaja er blitt kalt den mektigste kvinnen i engelsk fotball. Hun er direktør og styremedlem i Chelsea. Foto: NTB Scanpix
MARINA GRANOVSKAJA: Moskva-fødte Granovskaja er blitt kalt den mektigste kvinnen i engelsk fotball. Hun er direktør og styremedlem i Chelsea. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): José Mourinhos andre periode i Chelsea er over etter en oppsiktsvekkende svak start på sesongen.

Portugiseren sa etter 1-2-tapet for Leicester mandag at han følte at arbeidet han la ned ble forrådt av spillerne.

FERDIG: José Mourinho er ferdig som manager i Chelsea. Foto: NTB Scanpix
FERDIG: José Mourinho er ferdig som manager i Chelsea. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det meste tyder på at nederlandske Guus Hiddink tar over londonklubben midlertidig. Atletico Madrid-sjef Diego Simeone skal vært mannen som Chelsea ønsker seg på mer langsiktig basis.

Som de fleste avgjørelser i en stor fotballklubb, så er det styret i Chelsea som har bestemt seg for at nok er nok når det gjelder Mourinho.

BRUCE BUCK: Amerikaneren er styreleder i londonklubben. Foto: NTB Scanpix
BRUCE BUCK: Amerikaneren er styreleder i londonklubben. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Blant andre The Mirror og The Guardian har sett nærmere på hvem som tok avgjørelsen om å kvitte seg med Mourinho, og har dermed sett nærmere på klubbens mektigste.

Personene som mener at en 16. plass i Premier League ikke holder for portigiseren er disse:

Roman Abramovitsj Sjefen over alle sjefer i Chelsea. Den russiske oligarken kjøpte klubben i 2003, og har satt sammen styret med personer han kjenner fra før, og som han vet hva han kan forvente av.

Bruce Buck Amerikaneren er styreleder i Chelsea, og er utdannet advokat. Buck har jobbet sammen med flere av Abramovitsjs firmaer, og har visstnok vært Chelsea-fan siden 1983.

ROMAN ABRAMOVITSJ: Klubbeier og sjefen over alle sjefer. Foto: NTB Scanpix
ROMAN ABRAMOVITSJ: Klubbeier og sjefen over alle sjefer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2012 kom han på lista over de mest innflytelsesrike advokatene i Storbritannia. Buck er den som - i kraft av å være styreleder - gjerne har uttalt seg til media om klubbens anliggende.

Marina Granovskaja Russeren er blitt kalt den mektiske kvinnen i engelsk fotball. Hun har tidligere jobbet for Abramovitsjs selskap Sibneft, og har jobbet tett med sjefen sjøl i 18 år.

Hun ble valgt inn i styret i 2013, og er hovedsaklig ansvarlig for spilleroverganger. Ifølge The Mirror snakker hun - i tillegg til russisk og engelsk - flere andre språk.

Eugene Tenenbaum Nok en tiltrodd Abramovitsj-person. Tenenbaum er født i Ukraina, men flyttet til Canada som barn. Han er utdannet revisor ved universitetet i Toronto, og har, som Granovskaja, jobbet for Sibneft.

DAVID BARNARD: Han er styremedlem og daglig leder i klubben. Foto: NTB Scanpix
DAVID BARNARD: Han er styremedlem og daglig leder i klubben. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han har sittet i Chelsea-styret helt siden Abramovitsj kom inn i 2003.

Michael Emenalo Den tidligere nigerianske landslagsspilleren er teknisk direktør i Chelsea. Han kom inn da Avram Grant ledet laget etter Mourinhos første farvel i 2007.

Han jobbet først som speider, men ble forfremmet til førstelagstrener i 2010. Han har hatt rollen som teknisk direktør siden 2011/12-sesongen.

David Barnard Ved siden av rollen som styremedlem er engelskmannen daglig leder i klubben. Han styrer altså administrasjonen. The Mirror hevder å vite at han ikke har hatt mye å si i avgjørelsen om å sparke Mourinho, men at han er en mann det blir lyttet til på Stamford Bridge.

MICHAEL EMENALO: Nigerianeren er teknsik direktør i Chelsea. Foto: NTB Scanpix
MICHAEL EMENALO: Nigerianeren er teknsik direktør i Chelsea. Foto: NTB Scanpix Vis mer
EUGENE TENEBAUM: Canadieren er styremedlem og direktør i Chelsea. Foto: NTB Scanpix
EUGENE TENEBAUM: Canadieren er styremedlem og direktør i Chelsea. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media