GOD: Eden Hazard har vært en av VMs beste spillere, mener ekspertene Dagbladet har snakket med. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON
GOD: Eden Hazard har vært en av VMs beste spillere, mener ekspertene Dagbladet har snakket med. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMONVis mer

Disse sju imponerte mest i VM

Omtaler Eden Hazard og Luka Modric som VMs giganter.

Etter en lang måned med bare fotball, går VM mot slutten. Søndag står Kroatia og Frankrike i VM-finalen.

Det er naturligvis to lag med stor kvalitet, og flere av spillerne har imponert gjennom mesterskapet. Vi har snakket med flere eksperter, som drar fram en håndfull spillere de mener har imponert i mesterskapet.

SLIK VAR VM: Assisterende landslagstrener Per Joar Hansen og Juventus-proff Ingvild Isaksen oppsummerer årets VM, i forkant av finalen mellom Frankrike og Kroatia. Programleder: Nicolai Delebekk / Video: Stian Pedersen Vis mer

Luka Modric

Kroatias lille midtbanegigant har vært en av de store spillerne i dette mesterskapet, selv om Kroatia har hatt en enklere vei til finalen enn Frankrike.

- Jeg synes han har vært helt fantastisk. Han gjør en kjempejobb for laget, og er utrolig ballsikker, kreativ, og løser vanskelige situasjoner med stor ro. Dessuten har han noen fantastiske gjennombruddspasninger. Han har framstått som en tydeligere ener i Kroatia enn vi har sett for Real Madrid, sier Viasats tidligere ekspertkommentator, Vidar Davidsen, til Dagbladet.

VMS BESTE? Luka Modric. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX/Shutterstock
VMS BESTE? Luka Modric. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX/Shutterstock Vis mer

For ham har Modric vært VMs store spiller. TV 2-kommentator Kasper Wikestad drar også fram ham som en av VMs aller, aller beste.

- Modric er umulig å komme utenom. Han er så herlig fotballspiller. Kroatia kan ha hatt en annen vei til finalen og ikke vært helt overlegne, men uten ham hadde de ikke vært der, sier NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

Han mener man må vurdere 32-åringen når man skal snakke om de beste midtbanespillerne gjennom tidene.

STEILE FRONTER: De firbeinte «ekspertene» kamelen Maria og tapiren Cleopatra har kommet med sin dom over utfallet i årets VM-finale. Video: AP / CNN / NTB Scanpix Vis mer

Eden Hazard

27-åringen er en annen midtbanespiller som har imponert stort i VM. Belgia har fått fram en fantastisk generasjon på landslaget, og Hazard leder an. Lørdag spiller de bronsefinale mot England.

- Eden Hazard og Luka Modric har kanskje vært VMs to beste spillere. De har vært i en helt egen klasse, sier Kasper Wikestad til Dagbladet.

Vidar Davidsen er enig, og spår et klubbytte for belgieren snart. Real Madrid er blant klubbene det snakkes om. Det tror også NRK-ekspert Torp.

- Han har vært utrolig morsom å følge i dette mesterskapet. Han er ekstremt delaktig i alt det offensive Belgia har gjort. Han har økt sin markedsverdi i dette mesterskapet, og er sikkert moden for å ta et steg videre. Han er i sine beste år, sier Torp.

GOD: Eden Hazard. Foto: REUTERS/Carl Recine
GOD: Eden Hazard. Foto: REUTERS/Carl Recine Vis mer

N'Golo Kanté

En spiller som har vært veldig viktig for Frankrike på veien til finalen, er N'Golo Kanté (27).

«Kanté på venstre, Kanté på høyre. Kanté på midten og foran har vi (Kylian) Mbappé», synger den franske fansen om spilleren sin.

- Han har vært ekstremt viktig for det franske laget. Men det synes jeg også Paul Pogba har vært, sier Carl-Erik Torp.

Han er også et navn som nevnes av Wikestad.

GOD: N'Golo Kanté. Foto: AP Photo/David Vincent
GOD: N'Golo Kanté. Foto: AP Photo/David Vincent Vis mer

Jordan Pickford

Positiviteten til landslaget er tilbake i England etter at de klarte å ta seg helt til semifinale. En av de store heltene, er Jordan Pickford (24).

- Det er flere keepere som har vært gode i dette VM. Pickford, Hugo Lloris og Thibaut Courtois, sier Wikestad.

Han har omtalt Pickford i godt ordelag før, og mente han var en overraskelse. Wikestad innrømmer nemlig at han ikke hadde sånn kjempetro på England-keeperen før mesterskapet.

GOD: Jordan Pickford. Foto:  REUTERS/Max Rossi
GOD: Jordan Pickford. Foto: REUTERS/Max Rossi Vis mer

Raphael Varane

Real Madrid-forsvareren har vært en viktig brikke for «Les Bleus». Han har vært god, og faktisk scoret underveis i mesterskapet.

- Raphael Varane har fremstått med stor ro og er flink, takler, bryter foran, leser spillet. Han har alt. Han har en fantastisk hurtighet i tillegg, sier Vidar Davidsen.

- Han har vært helt fantastisk, sier Torp.

GOD: Raphael Varane. Foto: AFP PHOTO / Adrian DENNIS
GOD: Raphael Varane. Foto: AFP PHOTO / Adrian DENNIS Vis mer

Kylian Mbappé

En av VMs aller største stjerner. 19-åringen har til tider glitret på Frankrikes midtbane. Han nevnes av de tre fotballekspertene Dagbladet har snakket med.

- Han har et så høyt toppnivå at man blir slått i bakken. Dette er en som kommer til å sprenge alt av kåringer og overgangsrekorder etterhvert, sier Carl-Erik Torp.

Mbappé nevnes også når det er snakk om å finne en erstatter for Cristiano Ronaldo i Real Madrid. Det unggutten har vist i VM, setter i alle fall ingen demper på ryktene eller interessen.

STRÅLER: Kylian Mbappé. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX/Shutterstock
STRÅLER: Kylian Mbappé. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX/Shutterstock Vis mer

Harry Kane

Engelskmannen, som kan bli VMs toppscorer, er vanskelig å komme utenom.

- Han har vært bra, men var helt fraværende i semifinalen, sier Carl-Erik Torp.

GOD: Harry Kane. Foto: Dave Shopland/BPI/REX/Shutterstock
GOD: Harry Kane. Foto: Dave Shopland/BPI/REX/Shutterstock Vis mer

England røk da ut til fordel for Modric og Kroatia.

Men Tottenhams vidunder scorer og scorer, og kan altså fortsatt bli VMs toppscorer. Han står akkurat nå med seks mål, to flere enn blant andre Cristiano Ronaldo og Romelu Lukaku.

VM-finalen vises på NRK1 klokka 17.00 i dag.

FINALE: Assisterende landslagstrener Per Joar Hansen og Juventus-proff Ingvild Isaksen oppsummerer årets VM, og snakker om hva som er årets store skuffelser. Programleder: Nicolai Delebekk / Video: Stian Pedersen Vis mer