Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Disse skal hjelpe Hushovd til Tour-suksess

Garmin stiller et sterkt Tour-mannskap.

PÅ VINNERSPORET? Thor Hushovd  vant en etappe i Sveits Rundt. Nå skal han kjempe om seier i Frankrike. Foto: AP Photo/Keystone, Jean-Christophe Bott
PÅ VINNERSPORET? Thor Hushovd vant en etappe i Sveits Rundt. Nå skal han kjempe om seier i Frankrike. Foto: AP Photo/Keystone, Jean-Christophe Bott Vis mer

Thor Hushovd får som ventet med seg mange lagkamerater som kan markere seg i Tour de France.

Den norske verdensmesteren har på forhånd tonet ned sine egne ambisjoner foran det populære treukersrittet.

Og nordmenn som håper på at oksen fra Grimstad skal kjempe om den grønne poengtrøya også i år må nok innfinne seg med at amerikanske Tyler Farrar får hovedrollen når Garmin-Cervélo skal spurte om seirer på de flate etappene. Med på laget er også Hushovds tidligere spurtopptrekker fra dagene i Crédit Agricole, Julian Dean.

Rutinerte ryttere Foruten spurtspesialistene stiller laget også med temposterke ryttere som David Millar, den amerikanske tempomesteren David Zabriskie og sammenlagthåpet Christian Vande Velde. Sistnevnte har to ganger avsluttet i Tour de France innenfor topp ti sammenlagt, og han får canadiske Ryder Hesjedal, som endte på en sterk 7.-plass i fjor, som sin antatt sterkeste medhjelper i fjellene.

- Vi trengte et lag som gir oss muligheter sammenlagt, men også for etappeseirer. Med dette mannskapet har vi det, sier sportssjef Jonathan Vaughters i en pressemelding og legger til at uttaket var svært vanskelig.

Roubaix-mesteren blir hjemme Garmin-Cervélo har valgt å utelate årets vinner av Paris-Roubaix, Johan Vansummeren, og stiller i stedet med to debutanter. Amerikanske Tom Danielson er med etter solid innsats både i Tour of California og Tour de Suisse tidligere denne sesongen. 23-åringen Ramunas Navardauskas er lagets yngste og kan skilte med å ha vunnet det nasjonale mesterskapet i Litauen for annen gang i år.

Hele laget: Tom Danielson (USA), Julian Dean (New Zealand), Tyler Farrar (USA), Ryder Hesjedal (Canada), Thor Hushovd (Norge), David Millar (Storbritannia), Ramunas Navardauskas (Litauen), Christian Vande Velde (USA), David Zabriskie (USA).

(NTB)

GRØNT ER SKJØNT: Thor Hushovd skal kjempe om grønn trøye i årets Tour de France. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI
GRØNT ER SKJØNT: Thor Hushovd skal kjempe om grønn trøye i årets Tour de France. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI Vis mer