SOM BESTILT: Alexander Kristoff får med seg laget han ønsket seg til VM i USA. Her avbildet under Arctic Race of Norway i august. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SOM BESTILT: Alexander Kristoff får med seg laget han ønsket seg til VM i USA. Her avbildet under Arctic Race of Norway i august. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Disse skal hjelpe Kristoff mot VM-gull

Norges Cyckleforbund har presentert uttaket.

OSLO/KRISTIANSAND (procycling.no): Det ble få overraskelser da Norges Cyckleforbund (NCF) presenterte syklistene som skal delta for Norge under VM i amerikanske Richmond mot slutten av måneden.

Det har vært mye interesse rundt hvem som blir med gullkandidat Alexander Kristoff på det norske seksmannslaget. For første gang siden 2009-VM, da hele ni ryttere fikk starte, kan Norge starte med et såpass stort antall ryttere på den gjeveste VM-øvelsen.

Det har lenge vært liten tvil om at Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug ville få to av plassene.

Kristoffs Katjusja-lagkompis Sven Erik Bystrøm har gjort sakene sine meget bra som hjelperytter i sin første fulle proffsesong, og har også vært regnet som et sikkert kort.

Alexander Kristoff har tidligere sagt til procycling.no at han håpet de nevnte rytterne, pluss Vegard Stake Laengen (Team Joker) og Vegard Breen (Lotto Soudal), ble tatt ut til fellesstarten.

• Les mer: Kristoff lover bort gullbonus til VM-laget

Fikk drømmelaget
Norges kaptein fikk ønsket oppfylt. Hjelperne han får med seg på gulljakten i Virginia er nettopp Boasson Hagen, Nordhaug, Bystrøm, Breen og Laengen.

Landslagssjef Stig Kristiansen levner ingen tvil om hvem det skal sykles for i Norges lag.

- Det er vel Kristoff som er spydspissen her. Det er ingen tvil. Dette laget er satt opp med ett mål for øyet, og det er Alexander Kristoffs sjanser.

- Når han kan vinne Flandern rundt, så kan vi med hånda på hjertet si at han også kan vinne VM i år, kommenterte Kristiansen.

I U23-klassen er Team Joker-kvartetten Daniel Hoelgaard, Anders Skaarseth, Odd Christian Eiking og Truls Engen Korsæth tatt ut til å sykle fellesstarten. Fridtjof Røinås (Team Sparebanken Sør) og Markus Hoelgaard (Team Coop ØsterHus) kompletterer laget i klassen der Norge vant både gull og bronse med henholdsvis Sven Erik Bystrøm og Kristoffer Skjerping i 2014.

• Les mer: Denne VM-bragden ga ingen bonus fra forbundet

På tempoøvelsen i Richmond blir Norge representert av Vegard Stake Laengen og Team Sparebanken Sørs Andreas Vangstad. Sistnevnte ble nummer to bak Edvald Boasson Hagen på NM-tempoen i juni. Laengen lå lenge meget bra an, men en uheldig punktering sendte ham ned på fjerdeplass.

Vangstad: -Skal passe bra
procycling.no har møtt Vangstad i Kristiansand like før uttaket og spurt om ambisjonene til Sparebanken Sør-rytteren i mesterskapet.

- Jeg har ikke tenkt så langt ennå, men jeg har ikke lyst til reise bort bare for å få erfaring og fordi det er gøy med USA-tur. Jeg har lyst til å sykle fort i hvert fall, men plasseringsmål er vanskelig å si da.

- Jeg vet ikke hvor bra nivået er, men får jeg til et bra løp, så er jeg fornøyd, sier Vangstad.

- Jeg har ikke sett så mye på VM-løypa ennå, men må gjøre det nå. Det er 53 kilometer og ganske flatt, med noen kuler. Det skal passe meg ganske bra, mener den tidligere orienteringsløperen.

Truls Engen Korsæth er Norges eneste representant i U23-klassen på tempo.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.