FRA EM-GULL TIL VM-GULL? Det ble norsk gull i EM i Herning tidligere i sommer. De samme syv kjører også fellesstarten i VM. Her fra venstre: Truls Korsæth, Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff, Daniel Hoelgaard, Sven Erik Bystrøm, August Jensen og Amund Grøndahl Jansen. Foto: Henning Bagger / NTB scanpix
FRA EM-GULL TIL VM-GULL? Det ble norsk gull i EM i Herning tidligere i sommer. De samme syv kjører også fellesstarten i VM. Her fra venstre: Truls Korsæth, Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff, Daniel Hoelgaard, Sven Erik Bystrøm, August Jensen og Amund Grøndahl Jansen. Foto: Henning Bagger / NTB scanpix Vis mer

Uttak sykkel-VM i Bergen:

Disse skal hjelpe Kristoff og Boasson Hagen til VM-gull i Bergen

Den norske sykkeltroppen til VM i Bergen er klar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Det er en rekordstor norsk tropp som er klar for sykkel-VM i Bergen. Totalt 34 utøvere får sjansen til å delta i mesterskapet på hjemmebane i de norske fargene.

Mens det i lang tid har vært kjent at den nybake Europamesteren Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen vil lede det norske laget på herrenes fellesstart i VM, har det vært knyttet spenning til de syv øvrige plassene.

Som ett av ti land har Norge hele ni plasser til herrenes fellesstart, i kraft av å inneha tiendeplassen på nasjonsrankingen til det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Torsdag kunne landslagssjef Stig Kristiansen presentere de utvalgte rytterne, og som procycling.no spådde onsdag, er Amund Grøndahl Jansen, Vegard Stake Laengen, Daniel Hoelgaard, August Jensen, Truls Korsæth, Odd Christian Eiking og Sven Erik Bystrøm rytterne som kompletterer VM-laget.

Bystrøm veltet nylig ut av Vuelta a España med brudd i skulderbladet. Mye tyder på at haugesunderen vil rekke VM, men skulle han ikke bli klar, er Markus Hoelgaard førstereserven.

– Markus Hoelgaard (bror til Daniel) står på første reserveplass, men han dekker ikke alle roller. Blir Bystrøm borte, så blir det han. Da har vi en kjøresterk rytter som går bra i bakker, sier Stig Kristiansen.

Norge har hatt stor suksess i VM de siste årene, med seier i U23-klassen i både 2014 (Sven Erik Bystrøm) og 2016 (Kristoffer Halvorsen) de siste årene. Siden Thor Hushovd ble verdensmester i Australia i 2010, har også seniorene levert en rekke topplasseringer.

Kun én gang har man vært utenfor de ti beste, da Lars Petter Nordhaug ble nummer tolv i Firenze i 2013, med Boasson Hagens sølvmedalje fra VM i 2012 som det beste resultatet siden Hushovds gullmedalje.

Det ble bråk i sykkel-Norge etter fjorårets VM i Doha, hvor Alexander Kristoff følte seg "dolket i ryggen" av Edvald Boasson Hagen.

De to vil nok en gang lede det norske laget, men har siden samarbeidet godt igjen, noe de viste da Kristoff tok EM-gullet i danske Herning i sommer.

To plasser åpne hos damene

I dameklassen har Norge seks plasser. Kristiansen kunne presentere fire ryttere på torsdagens uttak; Vita Heine, Emilie Moberg, Susanne Andersen og Katrine Aalerud.

Dermed er det to åpne plasser, men Kristiansen kunne bekrefte at de vil ta ut en full tropp. De to siste plassene vil deles ut etter Boels Rental Ladies Tour.

I U23-klassen skal Kristoffer Halvorsen forsvare VM-tittelen fra i fjor, og han får med seg Anders Skaarseth, Rasmus Tiller, Syver Wærsted, Tobias Foss og Ole Forfang.

Boasson Hagen også med på tempoen

Edvald Boasson Hagen er én av de to norske ryttere som sykler herrenes VM-tempo i Bergen. Den spektakulære tempoen avsluttes for herrene med en knallhard stigning opp til Fløyen.

Boasson Hagen, som har vunnet NM-tempoen ni ganger, får med seg Andreas Vangstad i seniorklassen.

For kvinner elite er det Vita Heine og Thea Thorsen som deltar. Heine har blitt norsk mester på tempo de to siste årene.

I U23-klassen er det Iver Knotten og Tobias Foss som skal representere Norge.

Fra før er det klart at Olav Hjelmsæter Søren Wærenskjold, Andreas Leknessund, Idar Andersen, Jonas Iversby Hvideberg og Ludvig Fischer Aasheim representerer Norge i juniorklassen. De tre førstnevnte kjører også tempoen, hvor Leknessund er blant de største favorittene etter at han nylig vant gull i EM.

Jentenes juniorlag er fremdeles ikke klart.

Sykkel-VM i Bergen starter med lagtempo 17. september, og avsluttes med herrenes fellesstart søndag 24. september.

Interessert i flere sykkelnyheter? Sjekk www.procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer