Disse skal kjempe om OL-plass med Tysse

Møter fire sterke konkurrenter i Os.

BERLIN, TYSKLAND 20090819: Erik Tysse er klar for 50 km kappgang i friidretts VM i Berlin på lørdag.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .
BERLIN, TYSKLAND 20090819: Erik Tysse er klar for 50 km kappgang i friidretts VM i Berlin på lørdag. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .Vis mer

Erik Tysse får fire sterke motstandere i sin eneste sjanse til å komme med til London-OL i Os søndag. En av dem har til og med bedre personlig rekord enn ham selv.

Tunisieren Hatem Ghoula slo Tysse på 20-kilometeren i Osaka-VM i 2007, da lillebroren til Kjersti Tysse Plätzer fikk sitt skikkelige internasjonale gjennombrudd.

Ghoula ble nummer tre i Osaka, mens Tysse endte på 8.-plass. Persen hans er på 1.19.02, mens Tysse har personlig rekord på 1.19.11. Det hører også med til historien at Ghoula tok Tunisias første medalje i et VM i friidrett.

De andre sterke utfordrerne Tysse møter på hjemmebane i Os blir afrikamesteren Hassanine Sebei, som også kommer fra Tunisia. Han er tidligere 1.20.19 som sitt beste resultat. Polske Jakub Jelonek har 1.21.05. Han har klart OL-. kravet, men må gå raskere enn det for å bli blant de tre beste i hjemlandet og sikre en plass på OL-laget.

FRA TUNISIA: Hassanine Sebei skal kjempe om OL-plass. Foto: AFP PHOTO/KARIM JAAFAR
FRA TUNISIA: Hassanine Sebei skal kjempe om OL-plass. Foto: AFP PHOTO/KARIM JAAFAR Vis mer

Jamie Costin fra Irland har en pers på 1.22.45 og må overgå seg selv for å komme med til OL, men han tror mulighetene er gode i Os, i den aller siste kvalifiseringen.

Iren brakk ryggen under en precamp før OL i Aten i 2004, men nå er han tilbake for fullt og går for en plass i London.

I kvinneklassen stiller den norske mesteren Merete Helgheim fra Gloppen, men hun er ikke aktuell for OL denne gangen. Det er derimot Marie og Laura Polli fra Sveits, Karoliina Kaassalainen og Hanna Halkivanha fra Finland samt to polske jenter.

Det er meldt regn i Bergen søndag, men det skulle i alle fall ikke være noe stort handikap for Erik Tysse, som er vant til å trene under ganske rufsete forhold.

Han har tidligere sagt til NTB at han tror det skal gå greit å komme under det norske kravet til OL, som er på 1.21.45. Det internasjonale A-kravet er på 1.22.30.

(NTB)


GOD PERSONLIG REKORD: Hatem Ghoula (bak) fra Tunisia er en av flere som skal konkurrere mot Erik Tysse i helga. Foto:  REUTERS/David Gray
GOD PERSONLIG REKORD: Hatem Ghoula (bak) fra Tunisia er en av flere som skal konkurrere mot Erik Tysse i helga. Foto: REUTERS/David Gray Vis mer