LANGRENNSDUO: Jan Christian Bjørn og Åge Skinstad skal kommentere langrenn for Discovery/Eurosport i OL. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LANGRENNSDUO: Jan Christian Bjørn og Åge Skinstad skal kommentere langrenn for Discovery/Eurosport i OL. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Jan Christian Bjørn og Åge Skinstad:

Disse skal kommentere langrenn i OL: - Fare for litt «hue-mist»

Eurosport skal formidle norsk OL-jubel.

(Dagbladet): Discovery og Eurosport har kjøpt rettigheter til OL fra 2018 til 2024 og onsdag presenterte de laget som skal formidle fra lekene i Pyeongchang i februar neste år.

Spesielt langrenn har en spesiell plass i hjertet til mange nordmenn - og der er det hovedkommentator Jan Christian Bjørn (33) og ekspertkommentator Åge Skinstad (53) du får høre på skjermen.

Skinstad har stor erfaring både som langrennssjef og som NRK-kommentator. Makker Jan Christian Bjørn er kanskje ikke et like kjent ansikt, men har lang fartstid i miljøet og på skjermen.

- Jeg gleder meg veldig. Jeg har kommentert i seks år på Eurosport, og er så heldig å ha med meg Åge på laget. Han kan absolutt alt om langrenn, også har vi Vibeke (Skofterud) og Tomas (Northug), så pakka er veldig bra, sier Bjørn til Dagbladet.

Skinstad forteller:

- Jeg kommenterte noen renn i Torino-OL i 2006 fra kommentatorboksen, men i de tre OL jeg har kommentert har jeg vært en slags ekspert ute i løypa, sier Skinstad, som gleder seg til en ny utfordring.

Skinstad var ble ansatt som sportssjef i skiforbundet i 2006. De siste årene før avgangen i 2015 var han langrennssjef.

Spent

Bjørn og Skinstad har kommentert sammen på Eurosport i halvannet år. Eurosport sender verdenscup i langrenn samtidig med NRK - som har en tradisjonelt større posisjon med sine sendinger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Langrenn er stort i Norge og det er vår oppgave å formidle det på en god måte til seerne i OL. Det eneste som blir annerledes er at vi nå skal kommentere for mange flere mennesker. Det er en oppgave jeg ser fram til, sier Bjørn.

- Nervøs?

- Jeg er spent, men ikke spesielt nervøs. Spenningen er der. Vi har kommentert sammen i over ett år nå, så nå handler det om å prestere når det gjelder. Det kommer til å banke litt ekstra innvendig når alvoret starter og det blir spesielt med rundt én million seere, sier Bjørn.

- Er du forberedt på offentlig trykk, oppmerksomhet og meninger om jobben du gjør?

- Ja, det må jeg være forberedt på. De som kommenterer til vanlig på NRK er veldig flinke, så da må vi levere mot vårt beste, sier 33-åringen fra Hamar.

Engasjert

Bjørn har fortid som kombinertløper og jobb i Norges Skiforbund.

- Forbereder du deg på noen spesielle måte før OL?

- Det handler om samspill og dynamikk. Vi skal jobbe som et team, og jeg leser meg opp på vanlig måte. Jeg gleder meg til å formidle til veldig mange mennesker. Stafettene blir et høydepunkt og det henger høyt hos det norske folk, sier Bjørn.

- Hvordan vil du beskrive deg selv som kommentator?

- Jeg er helt vanlig. Jeg kjenner sporten bra, både kombinert og langrenn. Det er fare for litt «hue-mist» mot slutten av spennende renn, sier Bjørn og ler.

Spår rekord

Onsdag er det nøyaktig 100 dager til OL-ilden tennes - 9. februar i Pyeongchang. Toppidrettssjef Tore Øvrebø er tøff i målsettingen drøye tre måneder før.

- Vi satser på 30 medaljer totalt i OL, sier Øvrebø.

Det vil i så fall være en rekord for det norske OL-laget som reiser øst.

På det meste har Norge tatt 26 medaljer: I Sotsji 2014 og Lillehammer 1994.

- Vi mener 30 medaljer er mulig og vi har mange kandidater. Det er et høyt og hårete mål, sier Øvrebø.

Program, langrenn i OL: (norske tider)

10. februar - 08:15 - Skiathlon (7,5 +7,5 km) - Kvinner

11. februar - 07:15 - Skiathlon (15+15 km) - Menn

13. februar - 09:30 - Sprint klassisk - Kvinner og menn

15. februar - 07:30 - 10 km fri teknikk - Kvinner

16. februar - 07:00 - 15 km fri teknikk - Menn

17. februarP - 10:30 - Stafett 4x5 km (K-K-F-F) - Kvinner

18. februar - 07:15 - Stafett 4x10 km (K-K-F-F) - Menn

21. februar - 09:00 - Team Sprint fri teknikk - Kvinner og menn

24. februar - 06:00 - 50 km fellesstart klassisk - Menn

25. februar - 07:15 - 30 km fellesstart klassisk - Kvinner