Disse skal representere Norge kommende sesong

Fire nye fjes.

ULLEVAAL (Dagbladet): I formiddag presenterte landslagssjef Vidar Løfshus kommende sesongs landslag i langrenn. Fra før var det kjent at Petter Northug ikke var å finne på den lista.

Ellers var det ingen store overraskelser. Niklas Dyrhaug kommer inn på herrelandslaget, sammen med Hans Christer Holund, som gjorde seg bemerket med sine prestasjoner i fjor. Ut går Simen Østensen og Eldar Rønning.

- Holund er en veldig, veldig spennende løper. Han har god kapasitet, og kom i sitt rette element i vinter. Nå skal han få formes, så håper vi han fortsetter utviklingen sin der, sier Løfshus til Dagbladet.

- Vemodig Ellers synes han det er vemodig at Eldar Rønning ikke er en del av årets landslag, men slik er det når det er trangt om plassene.
På kvinnelandslaget kommer Ragnhild Haga og Kari Vikhagen Gjeitnes inn. Marthe Kristoffersen er vraket, og Celine Brun-Lie og Kristin Størmer Steira legger opp.

Petter Northug ble som kjent ikke presentert på dagens pressekonferanse. Men Løfshus er positiv angående å komme enighet med Northug-leieren.

Bakken vraket Ellers ble det i går kjent at sprinteren Timo Andre Bakken ikke er en del av sprintlandslaget, til tross for at han ble lovet det.

Bakken ble altså veid for lett etter grundige diskusjoner i landslagsledelsen. Det får Dagbladets langrennsjournalist, Tormod Brenna, til å reagere.

- At han blir lovet plass, så vraket, er ingen god behandling fra Skiforbundets side, sier Brenna, selv om han mener at det kan forsvares sportslig.
Her er landslagene: Kvinner elite:
Marit Bjørgen
Maiken Caspersen Falla
Kari Vikhagen Gjeitnes
Ragnhild Haga
Martine Ek Hagen
Kathrine Harsem
Astrid Uhrenholdt Jacobsen
Therese Johaug
Heidi Weng
Ingvild Flugstad Østberg

Allround, menn:
Pål Golberg
Niklas Dyrhaug
Hans Christer Holund
Chris Jespersen
Sjur Røthe
Martin Johnsrud Sundby
Simen Sveen
Didrik Tønseth

Sprint, menn:
Eirik Brandsdal
Sondre Turvoll Fossli
Anders Gløersen
Ola Vigen Hattestad
Hågen Krogh
Tomas Northug