Disse skoene scoret 48 RBK-mål på én sesong

Mini tviler på at Søderlund og Nielsen kan kopiere originalduoen.

LEGENDEFØTTER: Skoene til Harald Brattbakk (t.v., størrelse 38) og Sigurd Rushfeldt (str 44) var sist på henholdsvis 23 og 25 RBK-scoringer i Tippeligaen i 1997, den gang sesongen bestod av 26 runder. Foto: Calle Törnström / NTB Scanpix
LEGENDEFØTTER: Skoene til Harald Brattbakk (t.v., størrelse 38) og Sigurd Rushfeldt (str 44) var sist på henholdsvis 23 og 25 RBK-scoringer i Tippeligaen i 1997, den gang sesongen bestod av 26 runder. Foto: Calle Törnström / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Erik Hoftun presenterte sitt nye spisskjøp Alexander Søderlund, samme dag som Tarik Elyounoussi skrev under for Hoffenheim, kom trøndernes sportslige leder raskt inn på hvordan RBK fortsatt kan framstå som et 4-3-3-lag:- Blant annet kan vi spille litt skjevt, med en bred ving på den ene siden, og den andre vingen som kommer litt mer inn og jobber rundt spissen, sa Hoftun.- Det har vi gjort før også i Rosenborg - med suksess. Harald Brattbakk og Sigurd Rushfeldt spilte på den måten.

- Ferdigscoret Året var 1997. Rosenborg startet sesongen som kvartfinalist i Champions League i mars, og avsluttet den med å slå Real Madrid 2-0 på Lerkendal i desember.I mellom der hentet de hjem seriegullet som de ville, med 11 poengs klaring ned til Brann. Toppscorerduellen i Tippeligaen sto mellom to mann: Lagkompisene Sigurd Rushfeldt og Harald Martin Brattbakk. Tidenes to mestscorende spillere i norsk seriefotball. De endte på henholdsvis 25 og 23 mål det året.- De fikk jo alt servert innenfor fem meter. Alt var ferdigscoret, sier RBKs tredje 1997-angriper i dag.

Mini: - Bør putte 15 Jahn Ivar «Mini» Jakobsen scoret selv 12 mål på 26 runder for det suverene RBK-laget i 1997. De tre på topp sto dermed bak 60 av 87 ligascoringer, men det var altså Rushfeldt og Brattbakk som skilte seg ut, og som nå nevnes som originalene Nicki Bille Nielsen og Alexander Søderlund skal kopiere når de blir RBKs angrepsvåpen fra midten av juli.Mini er ikke overbevist:- Sigurd og Harald var begge målscorere. Jeg er usikker på om Søderlund og Bille er dét. Og jeg tror ikke noen av dem er notoriske målscorere, sier Mini.- De to toppscorerne i 1997 var de ypperste man hadde. Det gjaldt for laget generelt også. Vi var mye bedre enn tilfellet er i dag. Men jeg forventer fortsatt av en RBK-spiss at han leverer minst 15 mål per sesong, sier den nåværende TV 2-eksperten.- Bille har fem mål så langt på 12 kamper. Han har fortsatt noe å bevise. Jeg mener altså han skal score i hvert fall ti herfra og ut, mens Søderlund får en halv sesong nå. Da bør han være oppe i åtte-ti mål ved sesongslutt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.