Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Disse skoene skal vippe Marit Bjørgen ned fra ski-tronen

Godt skodd for OL-sesongen.

GODT SKODD: There Johaug legger om til nye skisko før den nye sesongen. Kanskje er det alt som skal til for å ta ski-tronen vekk fra lagvenninne Marit Bjørgen. Foto: Fischer Sports / NTB Scanpix
GODT SKODD: There Johaug legger om til nye skisko før den nye sesongen. Kanskje er det alt som skal til for å ta ski-tronen vekk fra lagvenninne Marit Bjørgen. Foto: Fischer Sports / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Når det braker løs i Sotsji den 7. februar, er flere av de aller største gullhåpene norske. To av de aller største skal gå i samme langrennsspor, og kan fort finne på å gå hverandre i næringa i jakten på OL-gull.

Marit Bjørgen og Therese Johaug har begge lansert målsettinger om å stå øverst på plassen i løpet av de to ukene ved Svartehavet, og nå har Johaug funnet enda en ting som kan gi henne et overtak i duellen med lagvenninnen.

- En god følelse 25-åringen skal nemlig for første gang skal ta i bruk skisko fra Fischer denne sesongen.

Hun har gått på Fischer-ski hele sin karriere, men at også skotøyet kommer fra den østerrikske produsenten er nytt for året. Både skøyte- og klassisk-skoene er av typen RCS Carbonlite, og utstyrsleverandøren skriver selv på sine hjemmesider at skoen er «perfekt tilpasset den kvinnelige anatomi».

I en pressemelding sendt til Langrenn.com, skriver Fischer at utstyret har blitt grundig testet under sesongoppkjøringen i Val Senales, og at Johaug selv er veldig godt fornøyd.

- Jeg får en veldig god følelse på skiene med disse skoene. Det blir mye mer stabilt og avslappet med det nye bindingssystemet. Jeg foretrekker å bruke all energien min på å komme i mål så raskt som mulig, sier hun.

Fornøyd med valget Teamet til Fischer er også meget godt fornøyd med valget til den norske langrennsstjerna.

TEST: Therese Johaug på breen i Val Senales hvor de nye skoene ble testet ut og godkjent. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
TEST: Therese Johaug på breen i Val Senales hvor de nye skoene ble testet ut og godkjent. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

- Ettersom Therese Johaug har hatt slik suksess på våre ski gjennom hele karrieren, er vi veldig glade for at hun nå også velger våre sko. Det viser at alt arbeidet vi har lagt ned å utvikle disse skoene har vært verdt det, sier Gerhard Urain, Løpsdirektør i Fischer.

Nordisk avdelingsleder Thomas Drindl er enig med Urain, og ser frem til en lang vinter.

- Vi er optimistiske med tanke på framtiden, og ønsker Therese og alle de andre på Fischer-laget lykke til i OL-sesongen.

SPESIALTILPASSET: «Perfekt tilpasset den kvinnelige anatomi» hevder Fischer på sine hjemmesider. Foto: Fischer Sports
SPESIALTILPASSET: «Perfekt tilpasset den kvinnelige anatomi» hevder Fischer på sine hjemmesider. Foto: Fischer Sports Vis mer